Tweede Vestingfeest in Steenwijk: vijf dagen Pasar Malam

Er is veel muziek en dans op de Pasar Malam.

Er is veel muziek en dans op de Pasar Malam.

Na twee jaar door coronamaatregelen te zijn weggeweest, komt de razend populaire Pasar Malam terug in Steenwijk. De 13e editie van de Pasar Malam op de Markt in Steenwijk vindt plaats van woensdag 27 juli tot en met zondag 31 juli. De Pasar Malam is een begrip in de wijde omgeving. Vijf dagen lang genieten van oosterse muziek, entertainment en culinaire hoogstandjes van verschillende Indische restaurants. Ook is de Pasar Malam de plek waar je heerlijke Aziatische kruiden en producten koopt, waaronder sambal, saté, wierook, houtsnijwerken en kleding. Selamat Datang!

Dit bruisende gratis toegankelijke evenement is de grootste Pasar Malam van Noord-Nederland. Er worden maar liefst 25.000 bezoekers verwacht tijdens de 13e editie die deels overdekt is. Uit heel Nederland komen liefhebbers naar Steenwijk. De sfeer en de gezelligheid op de pasar zijn in de loop van de afgelopen jaren inmiddels alom bekend. De editie van 2019 was een subtropische en ook voor de komende Pasar zijn de weersvooruitzichten gunstig. De Pasar is niet alleen bedoeld voor de Indische Nederlanders, maar een gezellig dagje uit voor alle Nederlanders die van de Indische keuken houden en zich senang voelen in de exotische sfeer en cultuur. Omdat er geen toegangsprijs wordt gevraagd, en het eten zeer betaalbaar is, is de Pasar Malam een bijzonder leuk dagje uit en lief voor de portemonnee. De Pasar Malam wordt zowel overdag als ‘s avonds omlijst met verschillende muziek- en dansoptredens.

Livemuziek, Indisch eten en Aziatische producten

Van 27 t/m 31 juli is er volop Oosterse muziek en kunnen bezoekers culinair genieten. In de Indische restaurants en bij de kraampjes worden de lekkerste gerechten aangeboden en op de terrassen is het goed vertoeven. Er is een groot aantal kramen met een hele diversiteit aan Aziatische producten zoals, wierook, houtsnijwerken, sambal, kleding en accessoires. Steenwijk is vijf dagen lang in Oosterse sferen.

Gordel van Smaragd

Het gratis programma kent dagelijks een gevarieerd programma. Elke dag is er van 12.00 uur tot in de avond doorlopend muziek en dans op de Markt. Tijdens het Vestingfeest op woensdag 27 juli betreden Wipe Out Selection, Mick Woearbanaran, bekend van The Voice Senior, en Wahana Budaya Nusantara het podium. De overige dagen kan er ook volop meegezongen en gedanst worden. Zo staan Justine Pelmelay, The Old Blue Diamonds band en Dansgroep Aniadi Art op het programma. De Vestingstad wordt tijdens de Pasar Malam omgetoverd tot de Gordel van Smaragd.

Openingstijden en programma

Woensdag 27 juli: 12.00 tot 00.00 uur, met medewerking van Wipe Out Selection, Mick Woearbanaran (The Voice Senior) en Wahana Budaya Nusantara.

Donderdag 28 juli: 12.00 tot 22.00 uur, met medewerking van Hot News, Ben Heart en Sekar Ayu.

Vrijdag 29 juli: 12.00 tot 23.00 uur, met medewerking van Marcus and his Lost Souls, Ray Smith (+ extra NL show) en Yuni Dansgroep.

Zaterdag 30 juli: 12.00 tot 00.00 uur, met medewerking van Java Guitars, Relight, Justine Pelmelay, Harold Verwoert en Nuasa Bali Art.

Zondag 31 juli: 12.00 tot 20.00 uur, met medewerking van the Old Blue Diamonds Band, Ester Latama en Dansgroep Aniardi Art.

Vast programma Vestingfeesten

11.00 uur opening door de Scutterie van Sint Clemens

Braderie en kinderrommelmarkt

Livemuziek en straattheater

wandelingen: audiotour (De Heren van de Rechter), de interactieve Vestingroute (Download APP Weerribben Wieden) of maak een stadswandeling onder leiding van een gids vanaf het Stadsmuseum

Torenklimmen (Tickets via Stadsmuseum)

Diverse exposities in de binnenstad

Vestingdienst in de Grote Kerk, 12.00 uur

Bezichtiging Villa Rams Woerthe (Tickets bij binnenkomst) Live in het Park In het sfeervolle Park Rams Woerthe organiseert Rabo Theater De Meenthe ‘Live in het Park’. Woensdagavond 27 juli kun je genieten van The Bentleys! Tickets via www.demeenthe.nl.

Koopzondag

Zondag 31 juli is er koopzondag en zijn de winkels van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Iedereen is van harte welkom om te komen shoppen in het gastvrije Steenwijk waar ook de sfeervolle terrassen uitnodigen voor een hapje en drankje.

Alle actuele informatie en het complete programma is te vinden op www.steenwijkvestingstad.nl