Vatbaar voor prikkels? Het Drents Museum in Assen heeft er wat op gevonden. Tijdens de tentoonstelling Viva la Frida wordt eens per maand het licht gedimd en zijn er minder bezoekers

Tentoonstelling Viva La Frida. Foto: Drents Museum / Sake Elzinga

Wie vatbaar is voor prikkels en daarom liever een museumbezoek overslaat, kan binnenkort wel terecht in het Drenst Museum in Assen. Elke derde zaterdagochtend van de maand kun je daar terecht voor een prikkelarm museumbezoek.

Tijdens de prikkelarme openstelling kunnen bezoekers de tentoonstelling Viva la Frida! met zo min mogelijk omgevingsprikkels bekijken. Het toegestane aantal personen is verkleind. Ook wordt de verlichting in het gebouw gedimd en zijn er oordoppen beschikbaar. Daarnaast is er een speciale ruimte gecreëerd waar de bezoekers even tot rust kunnen komen en zijn er medewerkers in de tentoonstelling aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

De prikkelarme openstellingen bij de Frida-tentoonstelling vinden nog plaats op zaterdag 18 december, 15 januari, 19 februari en 19 maart van 9.15 tot 10.30 uur.

Viva La Frida! – Life and art of Frida Kahlo

Nog tot en met 27 maart 2022 zijn twee van ‘s werelds belangrijkste Frida Kahlo-collecties te zien. Naast schilderijen en tekeningen toont het Drents Museum ook Kahlo’s persoonlijke bezittingen als kleding, beschilderde korsetten en sieraden. Het is voor het eerst dat deze collecties samen gepresenteerd worden. Hiervoor werkt het museum samen met Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo (voorheen La Casa Azul, het Blauwe Huis) in Mexico-Stad.

Nieuws

Meest gelezen