Madrigaalkoor Matricale houdt open repetitie. Zing mee met Monteverdi

Het koor tijdens een concert in 2019. Foto: Aangeleverde foto

Het Westervelds madrigaalkoor Matricale houdt een open repetitie op woensdagavond 22 september in de Johannes de Doperkerk in Vledder.

Matricale heeft zich toegelegd op het zingen van oude polyfone muziek, waaronder Monteverdi, Sweelinck en Tallis, en wil belangstellenden de gelegenheid geven hiermee kennis te maken. Het koor bestaat uit een kleine, maar enthousiaste groep zangers. Gewoonlijk repeteert het koor elders in de gemeente, maar om die oude muziek goed tot zijn recht te laten komen, maakt het ditmaal gebruik van de akoestiek van de oude kerk in Vledder.

Het koor, dat onder leiding staat van Klaas Peter van der Laan, is na een lange stop in augustus weer enthousiast begonnen met repeteren. Op het programma staat onder meer werk van Claudio Monteverdi, Jan Pieterszoon Sweelinck, Josquin des Prez, Thomas Tallis en Tomás Luis de Victoria.

Nieuwe leden zijn welkom

Het koor is op zoek naar ervaren zangers van alle stemsoorten. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op de open repetitie, hetzij om te luisteren, hetzij om mee te zingen. Deelname is gratis. De open repetitie begint om 19.30 uur.

Meer informatie: www.matricale.nl

Nieuws

Meest gelezen