4x Tips om je kantoor fitter te maken

Foto: pexels.com

Foto: pexels.com

Een normale kantoordag duurt ongeveer acht uur. In die periode zit je – bij de meeste kantoorbanen – voornamelijk stil. Hoewel dat heel normaal is, is het niet erg bevorderlijk voor het lichaam. Op het moment dat je zelf een managementpositie hebt of mensen in dienst hebt, kan het goed zijn om eens te onderzoeken hoe gezond je personeel is. Als het blijkt dat je personeel niet in de beste vorm is, kun je kijken hoe je je personeel een beetje kunt ondersteunen. In dit artikel lees je vier verschillende dingen die je kunt doen om de fysieke gezondheid van je personeel te bevorderen.

Stimuleer een dagelijkse wandeling

Wandelen is goed voor lichaam en geest. Daarnaast is het makkelijk en laagdrempelig. Als je goed functionerende, gezonde en energieke medewerkers wilt, kan het slim zijn om hen elke dag de tijd te geven om te wandelen. Een wandeling kan erg motiverend zijn voor de werknemers. Zo geef je hen de gelegenheid om even rust te nemen van de kantoorruimte en een frisse neus te halen. Een dagelijkse wandeling is niet alleen fijn voor het personeel: het is ook voordelig voor jou als werkgever. Naast de fysieke voordelen is wandelen dus ook goed voor de geest. Dit manifesteert zich in onder anderen: creativiteit, blijdschap en energie. Dit zijn allemaal voordelen waar zowel de werknemer als de werkgever van kan profiteren.

Vul de kast met gezonde snacks

Je hebt als werkgever niet veel invloed op het eetgedrag van je personeel, maar je kunt het tijdens de werkuren wel een beetje sturen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de kast te vullen met gezonde snacks. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Sluit bijvoorbeeld een deal met de lokale groente- en fruitboer en laat hem elke week vers fruit brengen voor een afgesproken bedrag. Een andere makkelijke aanpassing is witbrood vervangen door bijvoorbeeld volkorenbrood. Als je ook nog andere dingen wil aanbieden, is het slim om eerst de behoefte te inventariseren. Vraag waar mensen behoefte aan hebben, maar selecteer alleen de gezonde opties. Blijf ook in de gaten houden of het daadwerkelijk wordt gegeten en gedronken. Zo voorkom je onnodige voedselverspilling.

Maak de werkruimte ergonomisch

Een ergonomische werkruimte draagt ook bij aan de vitaliteit van het personeel. Een ergonomisch ingerichte werkplek stimuleert werknemers om een goede lichaamshouding aan te nemen tijdens het werk. Een ergonomische werkplek biedt vaak de mogelijkheid om de attributen en meubelen op maat in te stellen. Veel mensen weten niet wat ze moeten doen om hun bureau zo goed mogelijk te installeren. Je kunt hen hierin helpen. Geef bijvoorbeeld een voorlichting of print een handleiding uit waarop de richtlijnen worden uitgelicht.

Stimuleer sportieve activiteiten

Sporten is natuurlijk ook een goede methode om fit te blijven. Daarom kun je je personeel gaan stimuleren om vaker in beweging te komen. Hoewel wandelen een erg goede oplossing is, is het niet leuk of uitdagend genoeg voor iedereen. Daarnaast kan het goed zijn om naast een dagelijkse wandeling nog een vorm van sport te beoefenen. Probeer je personeel bijvoorbeeld te stimuleren om vaker naar de sportschool te gaan door een deal te sluiten met de lokale sportschool. Deel vilten tassen met logo uit om hen te motiveren. Vul deze tas met bijvoorbeeld een bidon en een sporthanddoek. Deze tassen kun je laten bedrukken door bijvoorbeeld Maxilia . Deze leuke gevulde tas kan hen motiveren om ook daadwerkelijk de sportschool in te stappen.