Aangeboden door: shops-united.nl

5 ideeën voor een goede side hustle

Foto: pexels.com

Een beetje extra geld zegt niemand nee tegen. Maar als je al een baan hebt, is het het niet altijd waard om er nog een baan bij te nemen. Een side hustle is een soort bijbaan die je naast je gewone werk doet en die je meestal zelf in kunt plannen. Er zijn veel verschillende manieren om een beetje extra geld te verdienen. Dit zijn 5 ideeën voor bijverdiensten waar je vandaag mee kunt beginnen.

Ongebruikte spullen verkopen

Eigenlijk heeft iedereen te veel spullen in huis. Of dat nou kleren of interieur accessoires zijn. Ook jij kunt wel een aantal spullen vinden, waar je niks mee doet. Je kunt deze spullen heel goed verkopen. Vintage is populairder dan ooit en mensen zijn steeds meer bezig met het hergebruiken van spullen en kleding. Met websites zoals Vinted, Marktplaats of Facebook marktplaats kun je heel makkelijk je spullen verkopen. Je hebt binnen enkele minuten een advertentie geplaatst en het enige wat je dan nog moet doen, is de pakketten versturen zodra iemand jouw artikel heeft gekocht.

Word een pakketpunt

Zeker na de corona pandemie zijn we steeds meer gaan online winkelen. Hierdoor is de vraag naar pakketpunten ook steeds hoger. Je kunt daarom een eigen pakketpunt beginnen. Veel pakketten worden niet in een keer geleverd omdat mensen niet thuis zijn, deze pakketten kunnen dan bij jou gebracht worden. Binnen een gekozen tijdvak kunnen mensen uit de buurt hun pakketjes bij jou thuis ophalen. Hier krijg je dan per tijdvak of per pakketje een vergoeding voor. Dit klinkt misschien als veel werkt, maar als je een plank organiseert, waardoor je de pakjes makkelijk kunt vinden, hoef je alleen nog maar Netflix te pauzeren, de deur open te doen en het pakketje aan je buurtgenoot te geven.

Investeren

Voor veel mensen klinkt dit als een risicovol idee. Als je niet weet wat je doet, kun je er inderdaad geld mee verliezen. Maar er zijn relatief veilige opties zoals ETF’s en indexfonds. Dit zijn verzamelingen van aandelen, geselecteerd door professionals. Door hier in te investeren verspreid je het risico. Op lange termijn heeft dit historisch gezien altijd tot winst geleid. Het is wel heel belangrijk dat je alleen investeert in wat je weet, want het blijft een risico!

Van je hobby een bijbaan maken

Heb je een leuke hobby zoals naaien, tekenen, foto’s maken of iets anders. Denk dan eens na over hoe je hier geld mee kunt verdienen. Als je dingen maakt, kun je deze gaan verkopen online. Lever je een dienst? Laat dan de mensen om je heen weten dat je dit graag wilt doen, in ruil voor een vergoeding. Je kunt je eenvoudig inschrijven als freelancer en meteen beginnen met je bijverdienste.

Bijles geven

Altijd goed geweest in een bepaald vak op school? Veel scholieren zoeken naar iemand die hun kan helpen bij het voorbereiden van een toets. Je kunt dit bij mensen thuis doen maar ook via een videogesprek. Vooral in de voorbereiding van toetsweken is hier veel vraag naar.

Nieuws

menu