Aangeboden door: woodupp.nl

5 tips voor een ultiem Scandinavisch interieur

Foto: pexels

De Scandinavische interieurstijl is al jarenlang niet meer weg te denken. Ook in Nederland zie je deze stijl – of elementen ervan – steeds vaker terugkeren. Maar hoe creëer je nou makkelijk deze look in huis? In dit artikel lees je 5 tips die je kunt gebruiken om een Scandinavische sfeer op te roepen in je interieur!

Ga voor strakke lijnen

Eén van de basiselementen van een Scandinavisch interieur is het aanbrengen van strakke lijnen. Kies dus voor meubels met rechten lijnen. Het beste ga je dan voor rechthoekige en vierkante meubels. Ronde en ovale eettafels zijn bijvoorbeeld ook kenmerkend voor een Scandinavische stijl, maar dit zijn dan vaak wel subtiele en minimalistische exemplaren. Vermijd dus te massieve meubels. Houd in gedachten dat in een Scandinavisch interieur less is more een handig uitgangspunt is.

Kies een natuurlijk kleurenpalet

Naast strakke lijnen zijn ook lichte en natuurlijke kleuren een must in een Scandinavisch interieur. Kies dus voor zachte pasteltinten en deze kun je combineren met rustige aardetinten. Geef je muur dus een crèmekleur of voorzie hem van een beige kleur of bruintint. Ook in de meubels en accessoires zijn deze kleuren aan te raden. Dit kun je makkelijk bereiken door voor natuurlijke materialen te gaan zoals hout, rotan, bamboe of kurk.

Houten wandpanelen

Een opkomende – of terugkerende – trend in het Scandinavische interieur zijn houten wandpanelen. Vroeger was het al in trek om de muren te voorzien van panelen, maar tegenwoordig is dit weer helemaal populair. Wil je wandpanelen aanbrengen? Kies dan voor een akoestisch paneel ; op die manier creëer je ook nog eens een betere akoestiek in de ruimte. Dit is vooral bij een Scandinavisch interieur handig, omdat de ruimte in dat geval wat meer minimalistisch is ingericht en dat kan nog weleens voor een minder goede akoestiek zorgen.

Creëer veel licht

Met strakke meubels en zachte kleuren ben je al goed op weg om lekker veel licht te creëren in je interieur, maar je kunt dit nog wat extra stimuleren. Dit doe je door voor raambekleding te kiezen die licht door kan laten. Ga dan bijvoorbeeld voor bamboe jaloezieën of witte of crèmekleurige plisségordijnen. Zorg er daarnaast voor dat het ook ’s avonds licht is in de ruimte door te variëren met lichtbronnen. Dit doe je bijvoorbeeld met hanglampen, spots en wandverlichting die je kunt dimmen.

Extra tip: om het vrij minimalistische Scandinavische interieur meer sfeer te geven kun je ervoor kiezen om wat meer planten in de ruimte neer te zetten. Ga dan voor planten met grote, groene bladeren om de stijl helemaal af te maken.

Nieuws

Meest gelezen