Aangeboden door: kerstpakkettenplaza.nl

Alles dat je moet weten over het geven van kerstpakketten

Foto: shutterstock

Zelfs vandaag de dag is het kerstpakket voor veel medewerkers nog een onmisbare blijk van waardering vanuit hun werkgever.

Dus ook jij, als ondernemer of manager, zult eraan moeten geloven: kerstpakketten zijn nog altijd razend populair. Als het budget het toelaat, mogen ze dus niet ontbreken.

Het geven van kerstpakketten heeft veel voordelen:

  • je medewerkers voelen zich gewaardeerd;
  • het is goed voor de moraal en loyaliteit van je personeel;
  • het is een manier om een bonus te geven voor hard werken.

Uit onderzoek blijkt dat nog altijd de helft van de mensen het heel jammer vindt om geen kerstpakket te ontvangen. En het is niet zo dat het een gigantisch pakket moet zijn om medewerkers tevreden te houden: ook een simpel pakket binnen een beperkt budget is al een prachtig gebaar volgens de meeste mensen.

Geef je voor het eerst een kerstpakket aan je medewerkers? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Budget

Een kerstpakket lijkt misschien duur, maar dat hoeft het niet te zijn. De meeste kerstpakketten variëren van 35 tot 75 euro per persoon. Het kan natuurlijk ook goedkoper, of juist duurder. Van een simpele fles wijn tot een luxe pakket vol dure producten: kies wat jouw budget toelaat en natuurlijk waar je verwacht dat je medewerkers blij mee zullen zijn.

Koop je veel kerstpakketten in een keer? Dan is het wellicht mogelijk om korting te krijgen. Bij aanbieders als Kerstpakkettenplaza kun je bovendien zelf de pakketten samenstellen, of kiezen voor een vooraf samengesteld cadeau. Dat laatste scheelt vaak in de kosten.

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Het is dan ook niet gek dat ook kerstpakketten steeds duurzamer worden. Er zijn een aantal manieren waarop je een duurzaam pakket kunt geven.

Zorg voor zo min mogelijk of geen plastic verpakkingen. Er zijn bijvoorbeeld kerstpakketten die geleverd worden in een doos die om te bouwen is tot een krukje of andere leuke accessoire. Zo is zelfs de verpakking van het kerstpakket heel bijzonder.

Een andere manier om duurzaam te kiezen, is door een pakket op maat te kiezen. Veel producten in kerstpakketten belanden uiteindelijk toch in de vuilnisbak omdat mensen het niet lekker vinden of niet gebruiken. Door zelf een pakket samen te stellen kun je producten kiezen waarvan je weet dat je medewerkers er dol op zijn. Je kunt bovendien rekening houden met een bijzonder dieet of een allergie, iets dat ook weer toont dat je extra aandacht aan het pakket hebt gegeven.

Nieuws

menu