Aangeboden door: AdmiralMarkets.com

Apple, Microsoft en Facebook overschaduwd door twee kleinere bedrijven op de Nasdaq

-

Wanneer er wordt gesproken over de aandelenmarkt, een plek waar aandelen worden gekocht en verkocht, wordt er vaak gesproken over de Nasdaq (NDAQ). NDAQ was de eerste elektronische effectenmarkt in de wereld en is de thuisbasis voor ongeveer 3900 beursgenoteerde bedrijven met een marktwaarde van ongeveer $13 biljoen.

Sinds haar oprichting in Februari 1971, opereert NDAQ op zes continenten en voor een groot deel in Noord-America. Grote innovatieve bedrijven zoals Google, Facebook, Microsoft en Apple verhandelen hun aandelen op deze markt . Echter bestaat de Nasdaq niet alleen uit Tech-bedrijven, maar ook uit de grote bandenproducent Goodyear, Starbucks Corporation en Marriott de hotelketen, om er een paar bekende te noemen.

Voor geïnteresseerden van trading the Nasdaq Index was het de afgelopen dagen best wel spannend, want niet de huidige toonaangevende NDAQ-aandelen van Apple, Microsoft en Amazon stonden in de spotlight, maar twee kleinere bedrijven, BioLife Solutions en Cassava Sciences, deden het erg goed. Hieronder kun je meer over deze twee ondernemingen lezen, waarvan je dus aandelen kunt kopen.

Wat is BioLife Solutions?

· Een marktleider in therapieën afgeleid van plasma

· Ontwikkelt levensreddende medicijnen voor duizenden mensen met zeldzame en complexe ziekten over de hele wereld.

· Leverancier van hulpmiddelen en diensten voor bio-productie voor de cel- en gentherapie en bredere biofarmaceutische markten.

· Streeft ernaar fundamenteel en toegepast onderzoek van nieuwe therapieën te vergemakkelijken en commercialiseren

· Oplossingen leveren die de gezondheid en functie van biologisch bronmateriaal en afgewerkte producten behouden.

BioLife Solutions en Nasdaq

BioLife Solutions, Inc is geen groot bedrijf, maar is afgelopen tijd opgevallen bij de NDAQ. BLFS (zoals het bekend staat op de Nasdaq) heeft in de afgelopen maanden een koersstijging, in de dubbele cijfers, van meer dan 10% ervaren. Dit is, natuurlijk, heel goed nieuws voor investeerders, omdat de aandelen van BioLife nu nog vrijwel goedkoop te verkrijgen zijn. Investeerders hebben dus de kans om tegen een vrij lage prijs aandelen te kopen in dit bedrijf.

Voor aandeelhouders in BLFS betekent het dat de aandelen momenteel ondergewaardeerd zijn, dus kunnen zij hun aandelen verhogen. Een reden voor de huidige goedkope aandelen van BLFS kan zijn dat de groei van dit bedrijf nog niet helemaal is verwerkt in de koers van het aandeel.

Wat is Cassava Sciences?

· Een biofarmaceutisch bedrijf in de klinische fase dat zich richt op neurowetenschappen.

· Doet werk dat complex, risicovol, arbeidsintensief, hardnekkig en kostbaar is

· Ontwikkelt eersteklas geneesmiddelen voor mensen met slopende neurodegeneratieve aandoeningen

· Missie is het opsporen en behandelen van de ziekte van Alzheimer

Cassava Sciences en Nasdaq

Evenals BioLife Solutions is Cassava Sciences geen groot bedrijf, maar maakte de afgelopen dagen grote golven op de Nasdaq; echter, in de tegengestelde richting. Cassava Sciences (SAVA) ervaarde een zware daling in de waarde van hun aandelen. Deze daling van 21% gebeurde in reactie op een burgerpetitie die de Food and Drug Administration (FDA) afgelopen maandag heeft geaccepteerd. In deze petitie wordt aan de FDA gevraagd een onderzoek in te stellen naar de data die SAVA heeft ingeleverd bij het instituut.

Waarom is deze val zo erg voor een bedrijf zonder omzet?

Het Alzheimer ’s medicijn, Simufilam, waaraan Cassava Sciences werkt, is hun enige nieuwe kandidaat-medicijn dat in de klinische onderzoeksfase zit. Dus enig negatief nieuws, zoals een potentieel probleem, kan leiden tot snelle en zware verliezen.

Met betrekking tot deze twee effecten, adviseren experts het volgende:

Indien de wens is in BLFS te investeren, dan is het nu de kans. De toekomst ziet er rooskleurig uit en is nog niet volledig te zien in de aandelenprijs, dus nu is de beste tijd om de stap te nemen in BLFS te investeren.

Indien geïnvesteerd wilt worden in SAVA, is het advies toch nog even af te wachten totdat de rust retourneert en de aandelenkoers herstelt.

Iedere investering heeft een bepaald risico en met BioLife Solutions en Cassava Sciences zal dat niet anders zijn. Er moet zeker ook rekening gehouden worden met de financiële gezondheid van en de trackrecord van het managementteam.

Nieuws

Meest gelezen