Auto van het Jaar en nieuwe Highlander zorgen voor jubelstemming bij Van der Linde Meppel

Bij Van der Linde kwam vorige week de nieuwe Highlander binnen gereden. Daan Prest

Meppel - Vorige week mochten de deuren van de showrooms weer open bij de autobedrijven. Reden genoeg voor een feeststemming, maar bij autobedrijf Van der Linde in Meppel was het al helemaal een euforische week. „Ons verkoopteam was zelfs twee dagen sprakeloos”, vertelt directeur Marc-Jan van der Linde

Een sprakeloos verkoopteam, niet heel handig voor een autobedrijf. Maar dat is niet verwonderlijk. Want dat ze wat te vieren hebben klopt. In dezelfde week dat de showroom weer fysiek open mocht, werd de Toyota Yaris verkozen tot auto van het jaar en kwam ook nog een bijzonder nieuw model van de trailer gereden. „Een feestje is momenteel een beetje lastig. We mogen en kunnen nog niet alles. Neemt niet weg dat we al sinds vorige week in jubelstemming zijn. Bijna op hetzelfde moment dat we de showroom fysiek mochten openen kregen we ook nog eens te horen dat de Yaris de auto van het jaar is geworden”, vertelt een blije Van der Linde.

Auto van het jaar

Begin deze maand werd de nieuwe Toyota Yaris gekozen tot Auto van het Jaar 2021. In totaal maakten 29 auto’s kans op de titel. Tijdens de Auto van het Jaar-verkiezing - ook wel ‘ Car of the Year ’ - worden auto's onder meer beoordeeld op design, comfort, veiligheid, weggedrag, rijplezier, milieuaspecten en prijs. De jury, bestaande uit 59 onafhankelijke en professionele autojournalisten uit 22 Europese landen, loven de efficiënte en verfijnde hybride aandrijflijn, de uitstekende rijeigenschappen, de hoge mate van veiligheid en het design van de Yaris. De Toyota Yaris sleepte uiteindelijk 266-punten binnen en bleef daarmee zijn concurrenten ver voor.

„De nieuwe Toyota Yaris hebben wij sinds augustus in de showroom staan. Het is een prestigieuze prijs. Je merkt ook dat als een auto op die manier in het nieuws komt, dat er een klein piekje in de verkoop te zien is. De showroom stroomt niet vol natuurlijk, het gaat allemaal op afspraak en er is nog steeds een bepaalde drempel voor mensen om binnen te komen. Uiteraard is het voor onze klanten die reeds de nieuwe Yaris hebben gekocht erg leuk. Het is een mooie bevestiging. Die rijden nu met een brede glimlach rond, omdat ze in de auto van het jaar rijden. Daarnaast merken we ook dat mensen vragen naar de auto, ze zijn er benieuwd naar. Dat maakt ons natuurlijk enthousiast, zo’n prijs heeft lading en dat is hartstikke leuk. Daar zijn we dan ook trots op”, aldus Van der Linde. „Deze hele week hebben we dan ook gebak bij de koffie. We hebben tompoezen laten maken met een foto van de Yaris erop. Iedereen die bij ons binnen komt, kan de Car of the Year 2021 dus letterlijk en figuurlijk proeven, knipoogt Van der Linde.”

Sprakeloos verkoopteam

En alsof er al niet genoeg te juichen viel bij het autobedrijf uit Meppel kwam er ook nog een bijzonder nieuw model de showroom binnengereden afgelopen week. „De euforie sloeg een beetje over naar een soort sprakeloosheid. En dat is knap lastig. We hebben zoveel moois in de showroom staan, en dan zijn de verkopers sprakeloos”, lacht Van der Linde. „Het was dus al een hele mooie week, maar toen kwam ook nog eens de nieuwe Highlander van de trailer afgereden. Wat een mooie auto is dat. We waren van stomheid geslagen.”

Van der Linde vertelt dat het een positieve week is geweest voor autobedrijf. „We werken met veel plezier in ons bedrijf. Het zijn lastige tijden geweest, misschien nog steeds wel. Maar het is voor ons wel fantastisch dat we nu een aantal mooie euforische momenten achter elkaar hebben gehad. Blij dat we open mogen, blij dat we een Car of the Year in de showroom hebben staan en toen kwam de nieuwe Higlander ook nog eens. Ook dat is een auto waar we trots op zijn dat die bij ons in de showroom staat.

Autobedrijf Van der Linde Meppel is gevestigd aan de Blankenstein 290. www.toyota-meppel.nl.