Autobedrijf Herman Jubbega heeft nieuwe Mitscubisi Eclipse modellen in de showroom staan: 'Strak en modern uiterlijk gekregen'

Verkopers Stephan Prins (l) en Jelmer Jubbega (r). Autobedrijf Herman Jubbega in Meppel heeft twee nieuwe auto's in de showroom staan. Foto: René Wiegmink

„De nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross Plug-in Hybride en de nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross PHEV staan nu in onze showroom”, vertelt verkoper Stephan Prins.

Deze week heeft Autobedrijf Herman Jubbega een nieuwe auto mogen verwelkomen in de showroom. Beide Mitsubishi Ecplipse modellen zijn nu te zien bij het autobedrijf in Meppel. De nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross PHEV heeft een 13.8 kWh accupakket. „Daarmee kun je tot 45 kilometer volledig rijden, daarnaast beschikt de Eclipse Cross ook over een 2.4 liter benzinemotor. Als de accu leeg is rijd je verder als een hybride auto.” Met behulp van twee elektromotoren heeft de Eclipse Cross 4 wiel aandrijving en kan hij een caravan trekken van maar liefst 1.500 kilo. „Een laadpaal is niet nodig, je kunt de auto opladen via het normale stopcontact. Daarnaast betaal je slechts 55,- euro per maand aan wegenbelasting”, vertelt Prins.

Europees succes

De Mitsubishi Eclipse Cross zet het PHEV-succes in Europa voort, dat een handelsmerk van Mitsubishi Motors is geworden. De SUV maakt gebruik van hetzelfde aandrijfprincipe als de Mitsubishi Outlander PHEV, die sinds de introductie in 2013 is uitgegroeid tot de bestverkochte plug-in hybride in Europa. Bij Jubbega zijn ze dan ook blij dat de auto binnen is. „De nieuwe Eclipse cross phev heeft door zijn grote facelift een strak en modern uiterlijk gekregen. Wij zijn blij dat we, na de Outlander PHEV, een tweede plug-in Hybride in ons modellengamma hebben”, aldus Prins.

Als de batterij van de Eclipse Cross leeg raakt of een extra krachtige acceleratie gevraagd wordt, start de benzinemotor automatisch om de generator aan te drijven. Met de opgewekte stroom wordt de batterij opgeladen, terwijl de voor- en achteras onveranderd worden aangedreven door de elektromotoren. Zodra de batterij voldoende is opgeladen, schakelt het systeem automatisch terug op de EV-modus. De benzinemotor kan via een directe overbrenging ook de voorwielen aandrijven, met ondersteuning van de elektromotoren. Het aandrijfsysteem kiest hiermee de efficiëntste combinatie van de drie krachtbronnen.

In vier uur helemaal opgeladen

Met de 3,7 kW boordlader van de Eclipse Cross PHEV is de batterij bij een AC-laadpunt (16 A) in circa vier uur volledig opgeladen. Indien gewenst, kan de batterij ook worden opgeladen bij een snellaadstation. In dat geval duurt het 25 minuten om de batterij tot 80 procent op te laden. Verder is de Mitsubishi Eclipse Cross PHEV standaard geschikt voor bi-directioneel laden (V2X). Dat betekent dat de batterij ook stroom kan terugleveren, bijvoorbeeld om stroom uit zonnepanelen op te vangen en terug te leveren aan huis. Maar ook om het elektriciteitsnet te helpen balanceren, waarbij een overschot aan zon- en windenergie door de autobatterij wordt opgevangen en teruggeleverd als dat nodig is. De prijs van de plug-in hybride start bij 37.990,- euro voor de al zeer compleet uitgeruste Intense. Zo beschikt deze uitvoering standaard over onder meer 18-inch lichtmetalen wielen, dual zone climate control, cruise control en Smartphone-link Display Audio (SDA).

Proefrit of bezichtiging

Wie de Eclipse Cross PHEV wil bekijken of een proefrit wil maken kan een afspraak plannen via (0522) 242525 of info@hermanjubbega.nl.