Aangeboden door: HG

Belang van een goede schoonmaak in de keuken

-

Een schoonmaak is erg belangrijk. Hierbij kun je denken aan de schoonmaak van de vloer in een woning, maar ook van bijvoorbeeld de keuken, badkamer of het toilet. Hoewel een schoonmaak erg belangrijk is, is dit voor de meeste mensen geen favoriet taakje. Het wordt veel uitgesteld en er lijkt geen einde aan te komen. Een van de belangrijkste onderdelen waar de schoonmaak niet te ontbreken is, is de keuken. Hieronder lees je meer over het belang van een schoonmaak in de keuken!

Waarom moet je schoonmaken?

Wanneer je een tijdje niet schoonmaakt, zul je al snel verschillende stofjes, bacteriën en schimmels krijgen. Hierdoor wek je dus als het ware ziekteverwekkers op wat je het liefste wilt voorkomen. Door voldoende schoon te maken voorkom je dat bacteriën en schimmels kunnen settelen en je hierdoor last zal krijgen van de gezondheid.

Hoe vaak moet je schoonmaken?

Hoe vaak je moet schoonmaken verschilt per aspect. Wanneer we het hebben over de schoonmaak van de keuken, is het belangrijk dit vrijwel iedere dag te doen. Hierbij hoef je bijvoorbeeld niet iedere dag de oven te reinigen met een ovenreiniger , maar is het wel van belang dat je het keukenblad en fornuis dagelijks schoonmaakt. Hiermee voorkom je dat mogelijke voedingsmiddelen kunnen gaan schimmelen of rotten. Voorkom dus ook voedingsmiddelen op het aanrecht. Ruim deze op de juiste plaatsen op. Hierdoor kun je makkelijk schoonmaken, heb je het overzicht en kunnen deze voedingsmiddelen niet gaan schimmelen of rotten.


Naast de keuken is het in de rest van de woning van belang dat de meestgebruikte plekken vaker schoongemaakt worden. Denk aan de armleuning bij de trap, het toilet en de badkamer. Daarnaast is het belangrijk om minimaal een keer in de week de gehele woning te onderhouden.

Houd de vaatwasser schoon

De vaatwasser is in veel woningen een veelgebruikt onderdeel. Hierbij wordt vies servies in de vaatwasser geplaatst. Wanneer deze vol zit zal hij aangezet worden, waarna het servies nadat de vaatwasser klaar is weer in de kastjes geruimd wordt. Belangrijk is het om de vaatwasser zo schoon mogelijk te houden. Je wilt dus voorkomen dat er servies met veel voedingsresten erg lang in de vaatwasser staat. Zorg er dus voor dat je het servies voordat het de vaatwasser ingaat al goed reinigt. Hierdoor maakt het niet meer uit hoe lang het servies er nog in staat en kun je wanneer hij vol zit de vaatwasser aanzetten. Doe je dit niet, zul je sneller bacteriën en schimmels in de vaatwasser krijgen. Dat is natuurlijk niet erg bevorderlijk.

Reinig ook de oven en magnetron

In veel gevallen worden de oven en magnetron vergeten tijdens de schoonmaak. Niet geheel onlogisch, want deze vallen minder op dan bijvoorbeeld het keukenblad of fornuis. Toch zijn dit belangrijke onderdelen die je niet kunt missen bij de schoonmaak. Je kunt voor beide verschillende schoonmaakmiddelen gebruiken die je helpen om de schoonmaak goed te laten verlopen. Haal alle voedingsresten weg en voorkom mogelijke schimmels en bacteriën in je oven of magnetron.


Nieuws

menu