Aangeboden door: Internetten.nl

Bespaartip in dure tijden kijk kritisch naar je huidige internetabonnement

Foto: Pexels

We leven in economisch dure tijden, alles lijkt duurder te worden; van oplopende prijzen in de supermarkt tot energieprijzen die de pan uit rijzen. Het is dan ook meer dan ooit belangrijk om eens kritisch te kijken naar je vaste lasten en abonnementen. Sommige hiervan kun je echt de deur uitdoen, andere heb je echt nodig maar kunnen wellicht goedkoper. Een voorbeeld hiervan is het internetabonnement. In veel huishoudens is deze hoger dan nodig is, maar overstappen is veel gedoe en men is bang voor haperende verbindingen. Toch is het aan te raden hier wél naar te kijken. Daarom onze tips om snel en efficiënt erachter te komen wat een gunstig abonnement is voor jou.

Vergelijk je rijk

Om erachter te komen wat het beste en daarmee voordeligste pakket voor jou is, is het goed om online de verschillen te vergelijken. Er zijn namelijk een aantal aspecten die per persoon en huishouden verschillen. Zo zul je de afweging moeten maken welke snelheid je nodig hebt, de contractduur en welke specifieke tv-zenders je nodig hebt. Sowieso is het (tegenwoordig) de vraag of je nog een tv-abonnement erbij wilt hebben.

Deze keuzes hangen samen met het aantal personen wat gebruik maakt van het abonnement en of je er alleen privé of er ook zakelijk gebruik van maakt. Stream je bijvoorbeeld graag video’s in hoge resolutie en gebruik je veel apparaten? Dan heb je al snel een abonnement nodig met een downloadsnelheid van 20 Mbit/s of meer. Houd je van (online) gamen dan is een snelheid van tenminste 50 Mbit/s aan te raden. Allemaal relevante afwegingen om tot de beste keuze voor jou te komen.

Twijfel je? Het meest handig is dan om een online onafhankelijke vergelijker raad te plegen. Zij selecteren de beste providers en zetten voor jou de voor- en nadelen op een rij.

Overstappen en oversluiten

Zodra je de beste deal voor jouw situatie via de online vergelijker hebt gevonden kun je het proces van overstappen in gang zetten. Het is een kwestie van een nieuwe abonnement afsluiten bij een aanbieder, vaak zegt deze dan automatisch je oude en duurdere abonnement op bij de oude provider. Je krijgt vervolgens thuis een pakket toegestuurd en kunt soms zelfs gebruikmaken van een gratis monteur. Maar ook als dit niet het geval is, is de ondersteuning vaak goed geregeld via een online helpdesk. Eén ding is zeker, het is echt niet moeilijk en iedereen kan het.

Kortom, het is niet van iedereen een favoriete klus om een nieuw internet abonnement uit te zoeken maar het kan je daadwerkelijk een leuk bedrag per maand opleveren qua besparing. Met een online vergelijker breng je al snel en eenvoudig de opties in beeld om vervolgens jóuw beste deal eruit te halen. Succes!

Nieuws

menu