Broodproducent Pandriks Bake Off kiest voor graan van Nederlandse boeren

Peter van den Berg en George Pars ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Peter van den Berg en George Pars ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. Aangeleverde foto

Groothandelsbakkerij Pandriks Bake Off in Meppel heeft Nederlands graan ingekocht bij George Pars Graanhandel. Het bedrijf gaat hierdoor een samenwerking aan met Nederlandse boeren om zo brood te kunnen produceren met lokale ingrediënten. Dit past in het streven van de bakkerij om de meest duurzame bakkerij ter wereld te worden.

Consumenten willen bijdragen aan het verbeteren van de wereld en willen weten waar hun eten vandaan komt. Door gebruik te maken van Nederlands graan worden er minder transportkilometers gemaakt waardoor de producten van Pandriks doorgaans ook nog minder belastend zijn voor het klimaat.

Peter van den Berg (CEO Pandriks Group): „Bij Pandriks hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het is dan ook onze missie om de beste kwaliteit bake off broden te produceren, met de meest moderne technologie, op de meest duurzame wijze. We vinden het belangrijk om onze ingrediënten zo dichtbij mogelijk in te kopen. Dit is één van de reden dat we deze samenwerking met George Pars Graanhandel aangaan.”

Het is een groot voordeel dat Pars Graanhandel een breed netwerk aan telers heeft, waardoor de bedrijven gezamenlijk in staat zijn geweest om akkerbouwers te selecteren die de perfecte graankwaliteit kunnen leveren. Deze boeren worden geadviseerd door Pars Graanhandel op het gebied van geschikte baktarwerassen, maar ook op het gebied van gewasverzorging om te komen tot de beste tarwekorrel.

George Pars Graanhandel en Poldergraan zijn al ruim 170 jaar actief in de graanhandel. Een echt familiebedrijf dat wordt gerund door Jarco en George (zesde generatie) samen met hun vader Jelte. Zij verzorgen handel, opslag en bewerkingen van granen en zaden, zowel gangbaar als biologisch. Daarnaast begeleiden ze de telers bij de teelt van hun gewassen.