Aangeboden door: utp-kabel.nl

Cat6-kabel voor buiten op rol: wat je moet weten

Foto: pixabay

De Cat6 opgerolde kabel voor buiten is ontworpen om exclusief buiten te worden gebruikt. Het is gemaakt van getwiste paren die worden beschermd door een duurzame PVC-mantel, die de blootstelling aan vocht, slijtage en zonlicht vermindert.

Voordelen van het gebruik van een Cat6-kabel voor buiten op een rol

Met een cat6a kabel op rol bereik je hogere snelheden en een betere beveiliging. Cat6-kabels bestaan uit vier paar gedraaide koperdraden die zijn gecoat met plastic isolatie, die vervolgens is bedekt met een buitenmantel van siliconen.

Bij gebruik van een buitenspoelkabel verklein je de kans op ongelukken doordat de kabel is afgeschermd door de buitenmantel. Het heeft een hoogwaardige afscherming die storing veroorzaakt door externe bronnen zoals stroomleidingen en andere kabels vermindert. Je hebt nog een krachtigere versie - de cat 7 kabel op rol .

Waar moet je op letten bij het kopen van een Cat6-kabel voor buitengebruik?

De volgende punten zijn belangrijk bij het aankopen van een CAT6 kabel:

Kabellengte - De kabellengte moet lang genoeg zijn om van het installatiepunt tot het gebruikspunt te reiken.

Type kabelmantel voor buiten - Hier moet je beslissen of je een PVC- of een polyolefinemantel wilt.

Type isolatiekabel voor buiten - Er zijn 3 soorten isolatie: glasvezel, schuim en rubber. Je moet beslissen welke het beste werkt voor jouw situatie.

Prijzen - Het hangt allemaal af van hoeveel je bereid bent te besteden en wat het gebruik zal zijn.

Wat is het verschil tussen Cat6-kabels voor binnen en buiten?

Een kabel is de ruggengraat van elk netwerk. Het type kabel dat je gebruikt voor jouw buitenbedrading kan het netwerk maken of breken.

Buitenkabels worden gebruikt in gebieden waar gegevens over lange afstanden moeten worden geleid, zoals tussen gebouwen. Ze zijn duurder dan hun tegenhangers voor binnen omdat ze met minder werk kunnen worden geïnstalleerd en meer kosten in onderhoud, maar ze zijn ook duurzamer en weerbestendig.

Binnenkabels daarentegen zijn aanzienlijk goedkoper, maar zijn niet bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals vocht en temperatuurveranderingen.

Nieuws

Meest gelezen