Aangeboden door: hellofresh

De beste tips om elke dag gezond en gevarieerd te eten

Afbeelding: Pxhere

Het is niet altijd even gemakkelijk om elke dag gezond en gevarieerd te eten. We zijn door de jaren heen nou eenmaal steeds drukker geworden. Hierdoor blijft er minder tijd over om te koken. Vaak wordt er dan toch gegrepen naar de simpele recepten, kant-en-klare maaltijden of zelfs afhaalgerechten. Gezond eten hoeft echter niet al te veel tijd te kosten. Je hoeft echt niet langer de keuken te staan dan nodig is.

Merk jij dat je de afgelopen tijd toch ongezonder en minder gevarieerd eet dan je zou willen? Maak dan gebruik van de volgende tips om hier verandering in te brengen.

Maak gebruik van een maaltijdbox

Steeds meer mensen koken vanuit een maaltijdbox. Dat is niet zonder reden. Met behulp van bijvoorbeeld de hellofresh recepten ben je in staat om veel gevarieerder te koken of om in elk geval minstens één keer per week iets nieuws uit te proberen. Bovendien staat de bereidingstijd altijd bij de recepten aangegeven. Hierdoor kies je zelf hoeveel tijd je elke keer aan het recept wil besteden.

Tijdens het koken met maaltijdboxen word je geïntroduceerd met nieuwe smaken en ingrediënten. Dit zorgt er niet alleen voor dat je gevarieerder gaat eten, maar inspireert ook om naast de maaltijdboxen met andere ingrediënten te gaan koken. Een goede manier om elke week voor wat afwisseling en gemak te zorgen.

Meal preppen

Lukt het je telkens niet om gezond te eten doordat er te weinig tijd (of zin) is om te koken? Doe dan net als heel veel andere mensen in ons land aan meal preppen. Hierbij bereid je enkele gerechten al voor op momenten dat je hier wel tijd voor hebt. Bijvoorbeeld in het weekend. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens het koken al meerdere porties te maken. Eet je op maandag bijvoorbeeld pasta? Dan kan dit ook heel goed later in de week nog een keer gegeten worden. Dat bespaart zowel tijd als geld.

Ben je altijd heel veel tijd kwijt aan het snijden van groenten? Dan kun je er ook voor kiezen om enkel dit stukje alvast voor te bereiden. Heb je de weekboodschappen gehaald? Begin dan gelijk met het snijden van de groenten. Deze kunnen eenvoudig in bewaarbakjes in de koelkast worden opgeborgen. Zodra je dan moet koken, kun je deze bakjes er snel bij pakken en direct aan de slag gaan. Zo ben je op drukke dagen veel minder tijd kwijt.

Tip: bewaar gesneden groenten in een laagje water. Zo worden ze minder snel bruin.

Wees creatief met hele groenten

Ben jij ook iemand die altijd veel te veel eten weggooit? Die bijvoorbeeld van een andijvie maar de helft gebruikt en vervolgens geen idee heeft wat hij met de andere helft moet doen? Zonde! Probeer daarom zo creatief mogelijk te blijven in de keuken. Dat maakt het koken niet alleen leuker, maar zorgt ook voor heel veel nieuwe gezonde recepten. Probeer bijvoorbeeld eens van de rest van de andijvie een lekkere salade te maken. Misschien ontdek je wel heerlijke nieuwe smaken die je weer eenvoudig voor andere gerechten kunt gebruiken.


Nieuws

menu