Aangeboden door: oversluiten.nl

De hypotheek oversluiten, hoe werkt dat?

Foto: pixabay

Wie maandelijks geld wil besparen, die onderzoekt serieus de optie hypotheek oversluiten.

Lukt het je het de hypotheek over te sluiten , dan kun je profiteren van de veel lagere rentes van dit moment. Vergeet in het totaalplaatje niet om eventuele kosten mee te nemen in je berekening. Het moet wel de moeite waard zijn om over te sluiten.

Denk wel aan de kosten die oversluiten met zich meebrengt

Zo kun je te maken krijgen met de boeterente. Als jij oversluit, dan brengt de huidige hypotheekverstrekker je kosten in rekening. Deze partij kan weliswaar het geld opnieuw uitlenen, niet echter tegen dezelfde rentepercentages als bij jou het geval was. Dat verschil dient gecompenseerd te worden. De hoogte van deze boete is afhankelijk van onder meer hoe lang de rentevaste periode nog was. Vergeet verder niet om ook rekening te houden met andere kosten.

De nieuwe hypotheekverstrekker vraagt advieskosten

Hypotheek oversluiten betekent zaken doen met een nieuwe hypotheekverstrekker. Deze aanbieder vraagt een beloning voor de advieskosten, zoals je vaak ook weer te maken krijgt met notariskosten en kosten voor het laten taxeren van je woning. Pas als je al deze kosten meegenomen hebt en er vervolgens nog een interessante besparing onder de streep resteert, dan is hypotheek oversluiten dus de moeite waard.

Geen indicaties maar zekerheid

Wil je overgesloten en profiteren van de lage rentes, dan is het erg belangrijk je goed te laten voorlichten. Laat een professionele berekening uitvoeren, want de online rekentools die je kunt gebruiken geven je vaak niet meer dan een indicatie. En wat betreft oversluiten wil je zekerheid, geen indicaties. In veel gevallen blijkt dat het oversluiten van de hypotheek je behoorlijk wat geld kan besparen. En dat dus elke maand. Om die reden is het zeer de moeite waard dit in jouw situatie eens goed te onderzoeken.

Nieuws

Meest gelezen