Aangeboden door: T-Mobile

De iPhone 14-serie: luxe in vier stappen

Foto: pexels.com

Doorgaans brengt Apple elk jaar in september haar nieuwe serie iPhone toestellen op de markt. Hoewel corona destijds dat patroon een keer doorbroken heeft, was men er in 2022 gewoon weer op tijd bij. Ditmaal met de iPhone 14-serie, bestaande uit vier verschillende toestellen die je niet anders kunt karakteriseren als luxe in vier stappen. Van de standaard iPhone 14 tot iPhone 14 Pro Max: dit zijn de verschillende binnen de iPhone 14-serie.

iPhone 14

Om te beginnen is er natuurlijk de standaard iPhone 14. Nu Apple de Mini geschrapt uit de iPhone series vanwege slechte verkoopcijfers, is het standaard toestel het minst luxe toestel in de serie. De iPhone 14 heeft het schappelijke formaat van 6,1 inch, waarmee hij prima in je broekzak én in je hand past. Het OLED-display heeft een voor deze tijd wat lage verversingssnelheid van 60 Hz, wat jammer is voor deze prijs. Wel is het toestel van de krachtige A15 Bionic chip, die snel is, maar niet het beste is wat Apple te bieden heeft. Het toestel is voorzien van twee cameralenzen achterop: een groothoek en een ultra-groothoeklens. Beide zijn ‘maar’ 12 MP, maar maken wel prima beelden. Voorop zit een selfiecamera mét autofocus die ook 12 MP is. De iPhone 14 kan draadloos én snel opgeladen worden, maar dan moet je er wel zelf eerst een oplader voor kopen.

iPhone 14 Plus

Naast de standaard iPhone 14 is er ook een Plus-variant met een aanzienlijk groter 6,7 inch scherm die níet in je broekzak past. Beide toestellen lijken verder exact op elkaar, ook qua specificaties. Een belangrijk verschil si echter wel dat de iPhone 14 Plus een langere batterijduur heeft. Net als de standaard iPhone 14 is de Plus te verkrijgen met een opslagcapaciteit van 128, 256 en 512 GB en is hij in de kleuren zwart, wit, rood, blauw, groen en paars te krijgen.

iPhone 14 Pro

Voor een echte upgrade ten opzichte van het standaardmodel, kom je uit bij de iPhone 14 Pro. Niet qua formaat, want het schermformaat van het OLED-scherm is hetzelfde voor beide modellen. Wel is het scherm van de Pro voorzien van een verversingssnelheid van 120 Hz, wat betekent dat beweging er soepeler uitziet. Ook onder de motorkap is hij sterker dankzij de A16 Bionic chip, die wél het beste is wat Apple te bieden heeft op het moment. In plaats van de notch aan de bovenkant van scherm zoals bij de 14 en de 14 Plus, heeft de Pro een punch hole camera, wat verder wel dezelfde selfiecamera is. Op de achterzijde is er echter een telelens van 48 MP bijgekomen.

iPhone 14 Pro Max

De iPhone 14 Pro Max is het grote broertje van de iPhone 14 Pro, in de letterlijke zin. Het 6,7 inch display is ruim groter en hij is het met 240 gram het zwaarste toestel in de serie, maar verder zijn er weinig verschillen op te merken tussen beide toestellen. Beide zijn te verkrijgen met 128, 256, 512 GB en 1 TB opslagcapaciteit en in de kleuren zwart, zilver, goud en paars en hebben, net als het standaardmodel en de Plus, een NFC-chip .

Kort samengevat kun je zeggen dat je voor een handzaam toestel kiest tussen de specificaties van het standaardmodel en de Pro. Wil je een groot scherm, dan gaat de keuze tussen Plus en de betere specificaties van de Pro Max.

Nieuws

menu