Aangeboden door: Studyworks.nl

De reden dat bijles de afgelopen paar jaar meer populariteit heeft gewonnen

Foto: Unsplash

Groot of klein, jong of oud, we hebben allemaal wel eens een steuntje in de rug nodig. Het maakt niet uit hoe oud je bent, leren is iets wat nooit ophoud. Zo krijg je bijvoorbeeld de Nederlandse taal aangeboden op de basisschool, het voortgezet onderwijs, maar ook op hogescholen blijft dit vak je achtervolgen.

Het is dan ook niet gek dat er steeds meer mensen bijles nederlands nemen. Het is immers een taal, dat we zelf spreken. Nou ja, dat denken we… We weten inmiddels wel hoe moeilijk de Nederlandse taal echt is.

Populaire optie

Als we kijken naar het onderwijs, zien we een belangrijke ontwikkeling die steeds populairder wordt, namelijk: steeds meer leerlingen krijgen bijles. Dit kan gaan over bijles rekenen , maar ook over bijles over geschiedenis of meer gespecialiseerde vakken. Bijles was al wel een bekend fenomeen waar massaal gebruik van werd gemaakt door leerlingen, maar inmiddels is het populairder dan ooit tevoren. Dit is deels te verklaren door de afgelopen jaren, de corona jaren. Dit is geen makkelijke tijd geweest voor scholieren en studenten.

Wat was moeilijk?

Wat was het moeilijkste tijdens de corona jaren wat betreft het onderwijs? Als we kijken naar het onderwijs, was het lastigst dat er online lessen werden gegeven. De online lessen waren vaak niet heel erg nuttig en er waren vaak dingen die niet goed gingen. Zo deed regelmatig het geluid het niet goed, viel het beeld weg of werden de lessen flink verkort en kwam het aan op een hoop zelfstudie. Voor veel leerlingen heeft dit niet gezorgd voor een hoop motivatie, maar ja, we moesten het er maar mee doen. Het heeft er overigens ook voor gezorgd dat de vakken simpelweg niet meer goed te volgen waren. De stof, die al moeilijk was, werd nog lastiger. Dat is de voornaamste reden dat de bijles in de afgelopen paar jaar aanzienlijk veel meer populariteit heeft gewonnen.

Nieuws

Meest gelezen