Aangeboden door: DB Hekwerk

De voordelen van poortautomatisering

Afbeelding: Unsplash

Er zitten een aantal voordelen aan poortautomatisering. Er zijn verschillende poorten die geautomatiseerd kunnen worden. Denk hierbij aan draaipoorten, schuifpoorten, slagbomen, garagepoorten en hekwerken. Als je deze poorten laat automatiseren zorg je ervoor dat de juiste voertuigen je terrein kunnen bereiken. Ook zorgt dit ervoor dat ongewilde gasten buiten je terrein gehouden worden.

Betere veiligheid door geautomatiseerde poorten

Met poortautomatisering zorg je op basis van technologie voor automatisering van de toegang tot een gebied. Dit draagt bij aan de veiligheid omdat zo ongewenste gasten buiten blijven. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan automatische slagbomen. Een automatische slagboom voorkomt dat voertuigen ongeoorloofd toegang tot een gebied krijgen. Bovendien vereist het weinig onderhoud, hierdoor kiezen mensen bij het uitzoeken van de geschikte toegangsautomatisering vaak voor automatische slagbomen.

Automatische slagbomen zorgen door middel van sensor- of detectieapparatuur ervoor dat uw poorten automatisch bediend worden. Hierdoor is er geen behoefte meer aan personeel die zorgt voor toegang van uw terrein, waardoor u op de lange termijn veel kosten bespaart.

Diverse soorten poortautomatisering

Poortautomatisering wordt vaak toegepast bij draaipoorten. De toegangscontroles die geschikt zijn bij draaipoorten zijn bijvoorbeeld via intercom, waarbij iemand in contact komt te staan met een van je werknemers. Deze zorgt ervoor dat de persoon toegang krijgt tot jouw terrein. Ook kan er gebruikt worden gemaakt van uitrijlussen, die herkennen als er een voertuig voor de poort staat. Hier is geen kentekenherkenning nodig, omdat iedereen het terrein over het algemeen mag verlaten. Deze kentekenherkenning wordt wel vaak gebruikt bij de toegang tot het terrein en bijvoorbeeld in parkeergarages, zodat iemand bij het uitrijden geen kaartje hoeft in te voeren.

Verder kan er ook gebruikt maken van een afstandsbediening. Zo kan iedereen die in het bezit is van zo’n afstandsbediening eenvoudig de poort openen en hou je altijd ongewenste gasten buiten je terrein. Andere automatiserings vormen zijn bijvoorbeeld pasjes, sleutelschakelaars of tags.

Installatie van poortautomatisering op jouw terrein

Het installeren van poortautomatisering vereist veel expertise en daarom is het aan te raden om dit te laten door een specialist. Zo zorg je ervoor dat je de geschikte poortautomatisering past die perfect past bij jouw situatie. Deze partijen zorgen ook vaak voor het onderhoud van je geautomatiseerde poorten, waardoor je je hier geen zorgen over hoeft te maken.

Met professionele automatische toegangscontrole is er vaak weinig onderhoud nodig, waardoor de kosten laag blijven. Het onderhoud wat vaak terugkomt bestaat uit het bijwerken van de software en het repareren van hardware. Ook zijn er vaak routine controles om ervoor te zorgen dat er geen problemen ontstaan bij je poorten.

Automatische toegangscontrole in combinatie met andere veiligheidsmaatregelen

Vaak is het verstandig om in combinatie met automatische toegangscontrole ook andere veiligheidsmaatregelen te treffen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld camera’s die registreren wie toegang probeert te krijgen tot het terrein. Iedereen die het terrein betreed met een voertuig wordt hier geregistreerd en zo zorg je ervoor dat je altijd weet wie er bij je binnen zijn gekomen.

Camera’s en slagbomen worden bijvoorbeeld vaak in combinatie gebruikt bij drukbezochte parkeerplaatsen. Kentekenherkenning helpt bij het monitoren en registreren van toegang, terwijl de slagbomen ervoor zorgen dat ongeoorloofde personen niet toegang krijgen tot een gebied. Bovendien worden bij beide technologieën sensor- en detectieapparatuur gebruikt om personen te identificeren die toegang proberen te krijgen. Hierdoor weet je altijd wie er op het terrein is gekomen en kun je eenvoudig bij incidenten proberen te achterhalen wat er is gebeurd.

Kostenbesparing en een hoge effectiviteit

Automatische toegangscontrole zorgt ervoor dat werknemers eenvoudig je terrein kunnen betreden. Op de lange termijn zul je veel kosten besparen doordat de juiste mensen automatisch je terrein kunnen betreden. Automatische toegangscontrole kan een bedrijf helpen kosten te besparen door het verminderen van de hoeveelheid personeel dat nodig is om toegang te verlenen. Daarnaast helpt het ook bij het elimineren van arbeidsintensieve handmatige processen, wat leidt tot een betere benutting van arbeidsmiddelen.

Verder worden de systemen die zorgen voor poortautomatisatie steeds verder ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat de systemen steeds sneller werken, wat dus ook weer leidt tot kostenbesparing. Alle voordelen hebben we nog even voor je op een rijtje gezet.

- Verbeterde veiligheid

- Kostenefficiënte oplossing voor toegangscontrole

- Eenvoudige toegangscontrole

- Minder personeel nodig om toegang te verlenen

- Eenvoudig installatie- en onderhoudsproces

Als je gebruik wilt gaan maken van poortautomatisering, is het absoluut aan te raden om het te laten installeren door een specialist. Zo voorkom je verkeerde installatie en zorg je ervoor dat altijd de juiste mensen toegang krijgen tot het terrein en misschien nog wel belangrijker: dat ongeautoriseerde personen geen toegang krijgen.

Nieuws

menu