Aangeboden door: Invulboekjes.nl

De zomervakantie is voorbij

Foto: Pexels

De zomervakantie zit er bijna op en dat kan maar één ding betekenen: Iedereen mag weer naar school. Zorg ervoor dat je goed voorbereid van start kunt, zodat je het jaar goed begint. Een goed begin is het halve werk, dus een goed voorbereide start wil zeggen dat je het jezelf makkelijker maakt om een goede lijn voort te zetten. Op die manier zal het nieuwe schooljaar voor jou een eitje zijn en zul je iedereen verbazen met jouw geweldige prestaties.

Ga eens lekker shoppen

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur, dus je zult genoeg spullen in huis moeten hebben om het schooljaar goed van start te kunnen gaan. Denk aan schrijfmateriaal, benodigdheden voor wiskunde zoals een geodriehoek, een rekenmachine en een passer. Al deze spullen kun je al gekocht hebben voordat de eerste schooldag is aangebroken. Kijk bijvoorbeeld naar het aantal vakken dat je gaat volgen en hoeveel schriften je daarvoor nodig hebt. Voorkom dat je zonder materiaal komt te zitten. Zo ga je nog beter voorbereid van start.

Plannen

Voor veel leerlingen en studenten is plannen erg belangrijk, maar ook lastig. Voor velen kan een schoolagenda de uitkomst bieden. Hierin kun je al je deadlines en toetsen inzetten zodat je nooit meer een belangrijke datum kan vergeten. Ook overige afspraken kun je hierin kwijt zodat je nooit meer te laat komt of een dubbele afspraak plant. Kijk eens bij de boekhandel bij jou in de buurt. Daar zullen ze ongetwijfeld naast hun romans, invulboeken en tijdschriften ook leuke schoolagenda’s verkopen.

Boeken bestellen

Als leerling van de middelbare school zul je verplicht boeken moeten bestellen. Vaak zijn deze dan in bruikleen en hoef je er niet voor te betalen. Dat is dus ideaal, want je hebt de kans om gratis gebruik te maken van het studiemateriaal dat je in gehele schooljaar dient te leren. Dat is anders in het hoger onderwijs. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor het studiemateriaal en zul je dus zelf en op eigen kosten boeken moeten aanschaffen. Deze zijn echter niet verplicht, want vaak kun je ook vooruit met de colleges, lessen en online materiaal. Het is dan aan jezelf of je de boeken wil aanschaffen of niet. Op de middelbare school ben je hier vaak toe verplicht.

De eerste schooldag

Wat moet je weten voor je eerste schooldag? Zorg dat je weet waar en hoe laat je verwacht wordt. Zo voorkom je dat je te laat komt of dat je niet weet waar je moet zijn. Laat dus niemand wachten en ga voorbereid op pad. Bekijk ook alvast of je weet ik welke klas je komt. Zo kun je al andere leerlingen ontmoeten bij wie je in de klas komt en weet je gelijk of je al anderen kent. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Verder kun je alvast je lesstof bekijken. Wordt er bijvoorbeeld al verwacht dat je iets hebt voorbereid? Dan kun je ervoor zorgen dat je dit gedaan hebt. Zo niet, dan kun je genieten van een rustige start van een goed schooljaar.

Nieuws

menu