Aangeboden door: oscar.nl

Denk je eraan om een auto te kopen? Lees dan eerst dit artikel!

Foto: pexels.com

De mechanische melkkoe, zo noemen we de auto wel eens smalend. Het klopt wel dat een auto met een groot deel van je budget aan de haal gaat. De aankoop is sowieso al een flinke hap, maar het dagelijks gebruik en het onderhoud loopt toch ook mooi in de cijfers. Zeker nu met de torenhoge energieprijzen.

Dan is er Vadertje Staat nog die ieder jaar om een contributie komt vragen onder het mom van de wegentaks . De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid tegen derden is verplicht en is duur. Een verzekering voor eigen risico nog veel duurder. Experten berekenden dat een auto je tussen € 280 en € 655 per maand kost, afhankelijk van het model en het aantal gereden kilometer. Wanneer je maar sporadisch gebruikmaakt van de auto lijkt dat niet echt economisch.

Rij je eigenlijk maar heel weinig?

Staat de wagen eigenlijk de hele week in de garage en gebruik je hem alleen maar om af en toe een uitstapje te maken? Het zou dan geen slecht idee zijn om na te kijken of je niet beter voor die paar keren dat je gaat rijden gebruik kunt maken van een huurauto.

Het Deense autoverhuurbedrijf Oscar opende op korte tijd meer dan 40 verhuurpunten in Nederland. Ook in Overijssel kun je terecht bij Autoverhuur Kampen als je toch af en toe een auto nodig hebt. Je huurt er al een Mercedes A-klasse vanaf € 34 per dag, de eerste 100 km inbegrepen. Je kunt dus echt wel een aantal keren een auto huren voor je aan de maandelijkse kost voor een eigen auto komt.

Ik rij eigenlijk wel meer, en wil toch graag mijn eigen auto hebben

Hou je eigenlijk wel van autorijden, of heb je die dagelijks nodig voor het werk ga je eerder uitkijken naar je eigen vervoer. Maar voor je naar de autoboer loopt moet je toch wel enkele dingen op een rijtje zetten.

Koop je een occasion?

Een nieuwe auto ligt misschien buiten het financiële bereik. Of droom je van een speciale auto die nieuw ontzettend duur is en die tweedehands net nog kan? Of is het dringend en moet je te lang wachten op de uitlevering van een nieuwe? Dan zul je overwegen om een tweedehandswagen aan te kopen. Maar het laatste wat je wilt, is de ellende van iemand anders kopen.

Autobedrijf Bunt verkoopt Volvo en occasions met garantie en in vertrouwen. Ze gingen kortgeleden een samenwerking aan met het het verhuurbedrijf Oscar in Kampen. En dat toont toch aan dat Bunt een bonafide autohandelaar is. Maar ook al koop je in vertrouwen, je ogen open houden is nooit een slecht idee.

Waar moet je speciaal op letten en wat moet je zeker doen als je een tweedehandswagen aanschaft?

  • Wanneer je de auto door een onafhankelijke instantie kunt laten keuren, betekent dat over het algemeen dat de verkoper er zelf ook wel vertrouwen in heeft.
  • Vraag nadrukkelijk naar de mankementen, hoe klein ook. Er is met een gebruikte auto wel iets wat het wat minder is gaan doen. Het vertelt je ook weer veel over de eerlijkheid van de verkoper.
  • Maak een proefrit. En kijk of er daarna geen plasjes olie of water onder de auto verschijnen.
  • Vergelijk het aanbod met andere gelijkaardige auto’s die worden aangeboden. Zo weet je of je niet te veel betaalt, maar ben je ook op de hoogte van de marktwaarde. Wanneer de prijs absurd laag is kijk je het zaakje toch ook beter goed na.
  • Probeer of je een garantie kunt krijgen. Zes maanden is ideaal bij een tweedehandswagen.

Koop je een nieuwe auto?

Ook wanneer je een nieuwe bolide koopt, moet je toch ook op een paar zaken letten. Je zult voor jezelf een aantal voorwaarden moeten invullen die mee bepalen welke wagen je aankoopt.

  • Op de eerste plaats zal je budget de grootste bepaler zijn wat voor auto je kunt aankopen
  • Is het verbruik van de auto belangrijk? Ga je voor benzine, diesel, gas of elektrisch?
  • Welk type van auto van auto wil je? Een gezinswagen, SUV, of eerder het sportieve type?
  • Hoe zijn de wegen waarover je meestal moet? Indien je regelmatig over landweggetjes moet is een 4x4 te overwegen.

En nog een zaak die moet beslissen is of je voor een automaat of handgeschakelde versnellingsbak gaat.

Nieuws

menu