Derde generatie Holweg staat aan het roer

V.l.n.r.: Berthold, Gé en Bennie Holweg. Holweg Schoenen

Vollenhove - Met Berthold Holweg (44) treedt de derde generatie aan in het bedrijf Holweg Schoenen. Per 1 januari heeft hij het bedrijf definitief overgenomen van zijn ouders Bennie en Gé. Vanuit de de winkel annex werkplaats aan de Kerkstraat in Vollenhove is Holweg Schoenen actief in het noorden van het land met orthopedische schoenen.

Eind jaren 80 werd door Bennie Holweg de keuze gemaakt om opleiding tot orthopedisch schoentechnicus te volgen. In 2000 werd gestart met het aanmeten van orthopedische schoenen in het eigen bedrijf wat geleid heeft tot forse groei. Vanaf dat moment was alles gericht op de verkoop en productie van schoenen.

Uitbreiden

In 2009 is Berthold Holweg in het bedrijf gekomen en werd een jaar later medevennoot. Hij had daarvoor 11 jaar gewerkt bij OIM-orthopedie in Hoogeveen en daar de opleiding en diploma behaald voor Orthopedisch schoentechnicus. „Daar deed ik ook spreekuren met onder anderen revalidatieartsen, orthopeden en fysiotherapeuten in verschillende ziekenhuizen, instellingen en verzorgingshuizen”, vertelt Berthold. Veel daarvan zijn na de overstap meegegaan naar Holweg. „Zo hebben we de orthopedische tak die mijn vader inmiddels had opgebouwd verder kunnen uitbreiden.”

De orthopedische kant van het bedrijf wordt steeds belangrijker. Berthold wil daar na de overname meer nadruk op leggen. „Ik heb de keuze gemaakt om een stukje van de winkelruimte af te halen en dat in te richten als ontvangst- en wachtruimte met een bemenste balie voor onze orthopedische klanten. Die kunnen nu iedere werkdag worden geholpen.” Daarnaast worden er spreekuren gehouden in ziekenhuizen, instellingen en verzorgingstehuizen in Vollenhove, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk.

Voetproblemen

Met de wisseling van de wacht heeft Berthold Holweg ook een duidelijke keuze gemaakt ten aanzien van de winkel, die na de jaarwisseling geopend zal zijn van woensdag tot en met zaterdag. „We blijven een schoenenzaak zoals hij was, maar wel wat meer gericht op klanten met voetproblemen. Dus gerichter inkopen op de comfortschoenen. Dit sluit beter aan bij onze klanten die niet direct orthopedische schoenen nodig hebben, maar wel met voetproblemen rondlopen. Door de combinatie van orthopedie en een confectieschoenenwinkel kunnen wij ons hierin onderscheiden.”

Kijk ook op www.holwegschoenen.nl

Nieuws

menu