Dit is wat er met die oude monumentale koeienstal in Baarlo, tussen Meppel en Zwartsluis, is gebeurd

Burgemeester Eddy Bilder van de gemeente Zwartewaterland opent met Jolanda Langenberg vakantiewoning Deel Vier. Foto: Deel Vier

„Dit is een ideale plek voor grote gezinnen of families tot acht personen. Dankzij vier slaapkamers, veel zitjes, de hoogte van de boerderij en een grote tuin ervaren ze hier een gevoel van vrijheid.” Woorden van Wim Grisnich.

Wim Grisnich is samen met Jolanda Langenberg eigenaar van Deel Vier. Dat was tot vorig jaar horecaonderneming Conferentieoord Deel Vier. Er was ruimte om te vergaderen, ruimte voor feesten en ruimte voor optredens. Was. Want ze besloten ermee te stoppen en Deel Vier om te toveren in een vakantiewoning.

Deel Vier is gelegen in Baarlo, een buurtschap in de gemeente Zwartewaterland, gelegen tussen Zwartsluis en Meppel, aan het Meppelerdiep.

Een van de panden die in Baarlo staat, is de monumentale boerderij uit 1785, waarvan Wim en Jolanda de eigenaren zijn. Gebouwd op een oude rivierduin. Destijds rivier de Sethe, nu het Meppelerdiep. Oorspronkelijk stonden koeien in de schuur.

Verbouwing

December 2019 begonnen ze met de verbouwing, niet veel dagen nadat er voor het laatst werd opgetreden, door Ralph de Jong. Donderdagmiddag is de nieuwe vakantiewoning geopend. „De enige manier om een monument in de benen te houden, is door het een functie te geven. Dat is hier prachtig gelukt”, zegt burgemeester Eddy Bilder van de gemeente Zwartewaterland.

Het is een luxe vakantiewoning geworden, voor maximaal acht personen. De woonkamer is 100 vierkante meter groot met een grote open keuken. Er zijn twee badkamers, en er is nog een vide van 25 vierkante meter. Maar dat valt in het niets bij de buitenruimte: een tuin van 900 vierkante meter en een terras van 150 vierkante meter.

Nieuws

menu