Aangeboden door: Hoesjesdirect.nl

Dure iPhone kopen? Houd rekening met deze tips

Foto: Pexels

Veel inwoners van Meppel hebben een iPhone op zak. Toch is dit zeker niet het goedkoopste toestel om aan te schaffen. Om deze reden worden de toestellen vaak als ‘erg duur’ beschouwd. Bovendien verhoogt Apple de prijzen van nieuwe toestellen eens in de paar jaar. Wil je nu een uitgebreide iPhone, dan betaal je al snel meer dan 1000 euro. Daarom is het verstandig om rekening te houden met een aantal tips als je een iPhone wilt gaan kopen.

Reparaties zijn erg prijzig

De reparaties van een iPhone zijn namelijk erg prijzig. Als je het toestel aanschaft en je deze na een paar dagen laat vallen, zijn de reparatiekosten voor jezelf. Om deze reden doe je er goed aan smartphonehoesjes te bestellen. Eentje voor je iPhone en eentje voor als het hoesje stukgaat. Op die manier heb je altijd een hoesje paraat en kun je je iPhone goed beschermen. Deze hoesjes zijn er vaak in verschillende soorten en formaten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een flipcase, die zowel de voor- als achterkant van het toestel beschermt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een siliconen of leren backcover in combinatie met een screen protector. Deze beschermt het scherm van je iPhone tegen krassen, want ook het vervangen van een scherm kan een dure gelegenheid worden.

Bovendien maakt het niet uit of je een iPhone X of de nieuwste iPhone 13 hebt. Zo koop je zonder al te veel moeite een iPhone 13 Pro hoesje voor je laatste toestel, of vind je hoesjes voor voorgaande modellen. Juist omdat deze modellen zo populair zijn, kun je ook accessoires voor de vorige modellen kopen.

Kies voor de juiste bescherming

De juiste bescherming voor je iPhone is dus erg belangrijk. Niet alleen een hoesje zorgt voor een optimale bescherming, dat geldt ook voor de screen protector. Met de screen protector plak je een dunne laag gehad glas over het scherm van je iPhone heen. Dat heeft verschillende voordelen. Zeker als je lange nagels hebt is een screen protector handig, omdat anders niet te voorkomen is dat je kleine krasjes op het scherm krijgt. Daarnaast vangt een screen protector ook de hardste klappen op. Laat je je iPhone per ongeluk op straat vallen met het scherm naar de straat toe? Dan is de kans groot dat het scherm dat niet overleeft. Als je een screen protector gebruikt, zal de screen protector eerder breken dan het scherm zelf.

Om deze reden doe je er goed aan voordat je een iPhone bestelt ook goed te kijken naar beschermende accessoires. Een laatste mogelijkheid die je hebt als je een iPhone bestelt, is Apple Care afsluiten.

Heb je Apple Care nodig?

Bij een iPhone kun je namelijk Apple Care afsluiten. Dit is een speciale verzekering van Apple op je toestel. Toch is Apple Care zeker niet goedkoop; het kopen van een screen protector en hoesje is vaak veel goedkoper. Bovendien betaal je een eigen risico op iedere schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt hebt. Daarom is Apple Care voor veel iPhone-gebruikers vaak niet interessant. Maar als je snelle vervanging van het toestel wilt en bovendien tegen alle problemen verzekerd wilt zijn, kun je Apple Care en de aanschaf van accessoires combineren.

Nieuws

menu