Aangeboden door: grasengroenwinkel.nl

Duurzaam aan de slag in jouw tuin

Foto: pexels

Wil je duurzaam aan de slag in jouw tuin? Er zijn diverse manieren om jouw tuin duurzaam in te richten.

Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van sedum dakbedekking . Wij zochten uit welke verschillende manieren er zijn om je tuin op een duurzame wijze in te richten. Lees snel verder en ga ook voor een duurzame tuin met behulp van onze tips!

Kies voor een sedumdak

Met sedum cassettes op je dak, ofwel een groendak, zal je meer biodiversiteit op je dak krijgen, waardoor de leefomgeving een stuk groener wordt. Ook wordt de vegetatielaag op je dak beschermt door de sedum cassettes, waardoor je dakbedekking langer mee zal gaan. En wist je dat een groendak ook zorg voor een betere isolatie van de ruimte onder het dak? Een sedumdak is dan ook zeker een duurzame keuze.

Plaats een regenton in de tuin

Ook een regenton in de tuin plaatsen is zeer duurzaam. Door regenwater in een regenton op te vangen, zal je hier later weer je planten water mee kunnen geven. Dit zorgt ervoor dat je niet extra water uit de kraan hoeft te tappen, waardoor je minder water gebruikt.

Creëer een moestuin

Verbouw je je voedsel in eigen tuin, dan ben je duurzamer bezig dan wanneer je voedsel in de supermarkt koopt. Het voedsel in eigen tuin hoeft namelijk niet te worden getransporteerd. Wat je naast je eigen moestuin creëren verder nog kunt doen is voedsel lokaal inkopen.

Plaats duurzame tuinverlichting

Als je mooie tuin verlichting in de tuin plaatst, zal je nog tot in de late uren kunnen genieten van je duurzame tuin. Kies hierbij ook voor duurzame verlichting. Hierbij kun je kiezen voor solar verlichting of LED verlichting. LED verlichting is vaak wat duurder om aan te schaffen, hetzij je met deze verlichting wel minder energie verbruikt. Zo bespaar je dan ook op je energiekosten. Solar energie werkt geheel op zonne-energie.

Plaats sterke planten in de tuin

Zorg ervoor dat je sterke planten in de tuin plaatst en dus eerder voor sterke planten dan voor mooie planten kiest. Zo zijn er diverse inheemse soorten waar je uit kunt kiezen. Wanneer je de keuze maakt voor een sterke plant, zal je merken dat deze niet snel te maken krijgt met plagen en ziekten. Hierdoor hoef je ook geen bestrijdingsmiddelen in te zetten.

Wij wensen je veel succes met onze tips.

Nieuws

Meest gelezen