Ecobrush in Meppel is specialist in onkruidborstels. Reinigingsdiensten in tal van landen gebruiken de borstels die in de fabriek aan de Eekhorstweg gemaakt worden

Ecobrush is één van de grootste, en wellicht de grootste, op het gebied van onkruidborstels in Europa. Reinigingsdiensten in tal van landen gebruiken de borstels die in de fabriek aan de Eekhorstweg in Meppel gemaakt worden. „Nederland heeft er een geschikte infrastructuur voor, terwijl producenten in andere landen de markt te klein vinden”, zegt bedrijfsleider Frank Bijsterbosch.

Frank Bijsterbosch in de showroom met een deel van het assortiment.

Frank Bijsterbosch in de showroom met een deel van het assortiment. Foto: Wilbert Bijzitter

Ecobrush is een merk van Jurenco Equipment. Het bedrijf richtte zich aanvankelijk op de verkoop van oliefiltersplitters en straalgereedschap. Bijsterbosch: „De oprichter ontdekte toevallig dat er veel vraag was naar borstels voor veegwagens en zag mogelijkheden om een nieuwe markt aan te boren. Later kwamen daar onkruidborstels bij en dat is nu ons belangrijkste product. Uit die specialisatie is het merk Ecobrush ontstaan en zo kennen klanten ons nu.”

Focus

Nieuws

menu