Aangeboden door: Acculadercenter.nl

Een acculader. Maar waarvoor dan?

Foto: Unsplash

“Ik zoek een acculader.” is een veelgehoorde mededeling bij specialisten. Maar de echte vraag is dan natuurlijk, waar zoek je een acculader voor?

Acculaders zijn er voor allerlei verschillende toepassingen. Zo zijn er acculaders met verschillende voltage niveaus, motor en boot acculaders. Deze acculaders werken bijna allemaal met een stekker, zodat je vanuit huis kunt opladen. Maar wil je nu ergens laden waar er geen stroom in de buurt is, zijn er zelf zonnepaneel acculaders. Ideaal als je ergens midden op het water zit met een boot accu. Voor boten is er daarnaast ook een specifiek merk acculaders die aangeraden wordt, namelijk CTEK.

Check, en dan?

Zodra je een accu lader hebt, ben je vaak nog niet klaar. Er zijn allerlei andere accu accessoires verkrijgbaar. Zo kan je denken aan accubakken om de accu beschermt te houden. startkabels, accuklemmen en accutesters. In combinatie met de acculader kan je hiermee de mogelijkheden van de accu aanzienlijk vergroten. Om de acculader te gaan gebruiken, zijn maar een paar stappen nodig. Als eerste is het van belang dat je de klemmen, kabelogen of andere aansluitingen, afhankelijk van je acculader, aansluit op de juiste polen van de accu. Hiervoor let je op de kleuren van de kabels en de plus/min tekens op de accu. Wanneer alles veilig is aangesloten en er geen ander metaal in de buurt ligt dat voor kortsluiting kan zorgen, kan je de acculader inschakelen.

En dan opladen maar!

Na het inschakelen kan je voltage en de laadspanning nog aanpassen naar wens, afhankelijk van de soort accu, zijn er andere aangeraden capaciteiten. Wanneer deze goed staan, zal de lader automatisch beginnen met het opladen van de accu. Dan is het wachten geslagen, de tijd die hij nodig heeft om de accu op te laden, hangt af van de lader en van de accu zelf. Het is aan te raden om de accu volledig op te laden voor gebruik. Wanneer dit gebeurd is, kan je de stekker weer los maken en de klemmen van de accu afhalen. De accu is nu helemaal gereed voor gebruik.

Nieuws