Aangeboden door: lekdetectiemoorman.nl

Een daklekkage altijd tijdig aanpakken

Foto: shutterstock

Het dak staat altijd blootgesteld aan alle weersomstandigheden en loopt hierdoor veel kans op beschadigingen op.

Een daklekkage is een van de meest voorkomende problemen bij een woning. Vooral wanneer er een keer een zomerse storm of een dik pak sneeuw in de winter valt. Extreme situaties tasten de dakbedekking namelijk een stuk harder aan. Daarnaast kunnen er door harde wind of sneeuw ook nog andere problemen ontstaan. Zo kan er door een harde wind regen onder de pannen slaan. Of doordat een plat dak voortdurend de vochtige laag sneeuw draagt, deze sneeuw kan dan gestaag smelten en door kleine openingen naar binnen glippen. Dit zorgt dan ook al snel voor een lekkage.

Goed onderhouden dak

Zorg er natuurlijk altijd voor dat jouw dak in topconditie is. Wanneer je een pannendak hebt is het verstandig om deze zo nu en dan eens na te lopen om te kijken naar eventuele beschadigde of verschoven pannen. Water vindt zijn weg namelijk door de kleinste kieren en een kleine barst kan al uitlopen tot een grote lekkage. Wanneer jij een plat dak hebt is het echter ook van belang dat je deze van tijd tot tijd eens goed controleert. Veel dakbedekkingen van platte daken moeten sowieso na een aantal jaar vervangen worden. Deze platen slijten nou eenmaal harder dan een pannendak. Het is dan ook logisch om op vaste momenten het dak te controleren en te vervangen, maar vergeet dus ook niet de net zo belangrijke tussentijdse controles.

Het voorkomen van een grote lekkage

Door het uitvoeren van een lekdetectie kan je veel grote lekkages goed voorkomen. Wanneer jij dus twijfelt over een beginnende lekkage of zekerheid wilt na een heftige storm of schade aan het dak is het altijd verstandig om een lekdetectie uit te voeren. Met een dergelijke detectie weet je precies waar en hoeveel vocht er in de muren en het plafond zit. Met deze informatie kan jij een goed plan opstellen om eventuele schade te herstellen en misschien zelfs problemen in de toekomst te voorkomen. Het kan namelijk voorkomen dat er ondanks een net nieuw of gerepareerd dak er toch vocht ophopingen ontstaan. Deze kan je dus gemakkelijk vinden met een vochtdetectie.

Het aanpakken van de lekkage

Het vinden van een lekkage is een goede stap uiteraard, maar je moet er uiteindelijk nog wel iets mee doen. Je kan namelijk niet de lekkage laten zitten zonder gevolgen. Daarom moet een daklekkage altijd gerepareerd worden zodra je het weet. Het is verstandig om dit niet zelf uit te voeren maar het te laten repareren door de echte expert. Zo weet je zeker dat de lekkage niet na een paar dagen/weken weer terugkeert.

Nieuws

menu