“Een traplift is nu voor iedereen in Meppel bereikbaar”

-

-

Soms lijkt het of de samenleving niet is ingesteld op senioren. Er zijn weinig geschikte woningen, langer thuis wonen is toch de norm en de woningaanpassingen om huizen geschikt te maken, zijn vaak duur. Dat gold helemaal voor trapliften. Terwijl die het leven juist een stuk simpeler kunnen maken. Smienk Trapliften laat zien dat het anders kan. Met succes.

Zijn oudste werknemer is zijn vader Harry. De pensioenleeftijd allang gepasseerd, maar veel plezier in het werk. Dus rijdt hij het land door voor onderhoudsbeurten. Het geeft aan hoe Erik Smienk zijn bedrijf leidt. Smienk Trapliften reviseert gebruikte trapliften en geeft ze een nieuw leven: duurzaam en betaalbaarder dan nieuwe.

Het mag dan ook gezegd worden dat de komst van Smienk Trapliften de trapliftmarkt heeft veranderd.

“Ik werkte bij een bedrijf dat o.a. trapliften verkocht. Harstikke leuk werk: ik kwam bij verschillende mensen thuis en kon helpen om weer probleemloos het hele huis te gebruiken. Maar dat gold alleen voor de mensen die het breed hadden. Anderen moest ik soms teleurstellen. Terwijl zij het even hard nodig hadden als de anderen,” vertelt Smienk.

“Dat ging me steeds meer tegen de borst stuiten. Vooral omdat ik vaak soortgelijke trappen zag, waarvoor een bestaande lift met een paar aanpassingen ook geschikt zou zijn. Het idee was: een traplift is maatwerk en daarom eenmalig inzetbaar. Dat vond ik onzin. Uiteindelijk heb ik een loods gehuurd en wat trapliften opgekocht. Ik liet ze nakijken en vernieuwen. Binnen een maand werd de eerste verkocht aan klanten voor wie een nieuwe te duur was. Geweldig!”

“Inmiddels hebben we 60 werknemers. Door het hergebruiken van trapliften kunnen we ze tot 60% goedkoper aanbieden dan de gemiddelde nieuwe. Door die lagere trapliftprijzen is een traplift voor veel meer mensen bereikbaar. Onze trapliften voldoen vanzelfsprekend aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen. Omdat wij niet gebonden zijn aan één merk kunnen we onafhankelijk advies geven en vrijwel alles leveren: van luxe tot eenvoud. Maar altijd voordelig.”

Wat kost dat nou? Zo’n gebruikte traplift? www.smienktrapliften.nl/traplift-prijzen/ vindt u een overzicht!