Aangeboden door: totaaltegel.nl

Een veilige zwem-omgeving creëren

Foto: pixabay

Als je een zwembad in de tuin hebt, dan is het natuurlijk erg belangrijk dat dit een veilige omgeving is. Bij een zwembad wordt er vaak door kinderen veel plezier gemaakt. Tijdens het plezier maken letten de kinderen vaak niet op de veiligheid. Het is daarom belangrijk dat dit goed geregeld is.

Een goede zwembadrand kan al zorgen voor een veiligere omgeving. Vaak komt het water uit het zwembad op de omringende tegels terecht. Als je dan geen goede zwembadrand hebt, dan kan het erg glad worden om het zwembad. Een goede rand om het zwembad zorgt ervoor dat de kans op uitglijden een stuk kleiner wordt.

De voordelen van een zwembadrand

Zwembadranden worden vaak gemaakt van keramiek. Keramiek wordt gemaakt van gebakken klei. Keramiek heeft een aantal voordelen. Zo heeft is het slijtvast, vuurbestendig, niet buigzaam, sterk, eenvoudig te reinigen en het is erg sterk. Keramische tegels zien er niet alleen mooi uit, maar ze hebben dus wel degelijk een goede functie. Een groot voordeel van deze tegels is, dat ze op maat gemaakt kunnen worden. Zwembadranden kopen wordt hierdoor erg eenvoudig gemaakt. Bij de aanschaf van deze randen is het ook mogelijk om ervoor te kiezen dat de tegels aan de bovenkant worden afgerond, maar je kunt er ook voor kiezen om ze aan zowel de boven- als onderkant af te ronden. Zo is de kans erg klein dat je je aan de rand van het zwembad kan verwonden.

De prijs van zwembadranden

Zwembadranden zijn dus te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Ieder heeft daarbij zijn eigen prijskaartje. De keramische tegels zijn verkrijgbaar vanaf zo’n 27 euro per vierkante meter tot zo’n 45 euro per vierkante meter. De prijs is sterk afhankelijk van de tegel die je kiest. Als je graag een keramische tegel wilt, maar niet een tegellook wilt hebben, dan is het ook mogelijk om een tegel te kiezen met een houtlook.

Nieuws

Meest gelezen