Aangeboden door: NHL Stenden

Eerst een tussenjaar en dan gaan studeren? Welke studie past het beste bij jou

Foto: Pexels

Als je overweegt een tussenjaar te nemen, kan het verleidelijk zijn om te denken dat je mogelijkheden beperkt zijn. Je zou alleen kunnen overwegen om terug naar school te gaan of in dezelfde carrière te beginnen als je eerder hebt gedaan. Er zijn echter andere wegen die je kunt bewandelen na een tussenjaar. Veel universiteiten en opleidingen bieden cursussen aan zoals die in pedagogiek deeltijd waar veel vraag naar is en die je zullen helpen een goede baan te vinden na de universiteit.

Onderwijs

Lesgeven is een lonende carrièrekeuze die geweldig kan zijn voor een tussenjaar. Als je van plan bent een tussenjaar te nemen en les wilt geven, overweeg dan deze carrière optie. Lesgeven is een uitstekende manier om anderen te helpen, met als bijkomend voordeel dat je met kinderen kunt werken. Docenten werken vaak op scholen of universiteiten, maar er zijn ook kansen buiten deze omgevingen. Je kunt buitenschoolse instructeur zijn op zomerkampen of vrijwilligerswerk doen bij naschoolse programma’s voor kinderen die extra hulp nodig hebben bij hun studie. Je kunt pedagogiek deeltijd volgen, wat ook aansluit bij het lesgeven.

Geneesmiddel

Geneeskunde is een populaire keuze voor studenten met een tussenjaar en met een goede reden. Het is een uitstekende optie voor diegenen die interesse hebben in wetenschap en geneeskunde. Geneeskunde biedt een dankbare carrière met veel mogelijkheden om bij te dragen aan de samenleving. Geneeskunde kan een uitdaging zijn, maar het is ook een van de beste manieren om je vaardigheden op het gebied van wetenschap en geneeskunde te gebruiken om anderen te helpen. Het vereist veel hard werken, maar met de juiste instelling kom je er wel doorheen.

Ergotherapie

Ergotherapie is een vakgebied dat gespecialiseerd is in de behandeling van patiënten met problemen die verband houden met het dagelijks leven en werk. Deze kunnen fysieke, cognitieve, emotionele of sociale uitdagingen omvatten. Ergotherapeuten werken met mensen van alle leeftijden die hulp nodig hebben bij het omgaan met deze uitdagingen. Om ergotherapeut te worden, heb je een bachelordiploma in ergotherapie nodig van een geaccrediteerde universitaire opleiding. De meeste programma’s vereisen vier jaar studie na de middelbare school. Je moet ook ten minste 1 jaar onder toezicht staande klinische training voltooien voordat je afstudeert van je programma en in aanmerking komt voor een diploma als ergotherapeut.

Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk is een vakgebied dat mensen helpt met uiteenlopende behoeften, waaronder psychische problemen, drugs- en alcoholmisbruik, financiële problemen en dakloosheid. Maatschappelijk werkers helpen ook slachtoffers van huiselijk geweld. Maatschappelijk werkers zijn getraind om situaties te beoordelen, actieplannen te ontwikkelen en diensten te verlenen om de doelen van cliënten te bereiken.

Nieuws

menu