Aangeboden door: Breedbandwinkel.nl

Goedkoop internet in Meppel: genoeg te kiezen

Shutterstock

Volgens de Consumentenbond is internet in Nederland duur en wordt het ook steeds duurder. We krijgen er weliswaar goede kwaliteit internet voor terug, maar steeds meer mensen onderzoeken de mogelijkheden om te besparen op hun internetkosten. Met goede vergelijkingssites is het niet moeilijk om het goedkoopste internet te vinden dat toch nog aan je eisen voldoet.

Goedkoop internet hoeft niet te betekenen dat je slecht of langzaam internet hebt. Je moet natuurlijk wel concessies doen, maar ook goedkoop internet is in veel gevallen meer dan voldoende. Het is de moeite waard om je wensen en eisen op een rij te zetten, zodat je op een vergelijkingssite kunt aangeven waar het internet minimaal aan moet voldoen. Er zijn steeds meer internetproviders die snelheden tot wel 1.000Mb/s beloven, maar dat is voor bijna alle gebruikers totaal onnodig.

De snelheid die je nodig hebt, hangt samen met je gebruik. Verstuur je alleen af en toe een e-mail en kijk je wat rond op nieuwssites, dan voldoet het goedkoopste ADSL/VDSL-abonnement vaak al. Het is wel belangrijk dat je kijkt of de beloofde en daadwerkelijke internetsnelheid op jouw adres dichtbij elkaar liggen.

Stel je hogere eisen aan je internet, bijvoorbeeld omdat je hoge kwaliteit video’s wilt streamen of online games speelt? Dan ligt de keuze voor kabelinternet of zelfs glasvezelinternet voor de hand. Dit zijn absoluut gezien geen goedkope abonnementen, maar toch kan het de moeite waard zijn om aanbiedingen te vergelijken met je huidige abonnement. In veel gevallen kun je toch wat geld besparen en ben je mogelijk goedkoper uit dan nu.

Kijken we naar de 3 soorten internet, kabel, glasvezel en ADSL/VDSL, dan is de laatste variant bijna altijd de goedkoopste. De kwaliteit is voor de meeste gebruikers ook voldoende, net als de snelheid. Zoals gezegd is het wel belangrijk om te controleren wat de daadwerkelijke snelheid op je adres is, want dit hangt sterk af van de afstand tot de wijkcentrale.

Overstappen van provider kost tegenwoordig bovendien nauwelijks moeite. Er zijn ook partijen die een overstapservice aanbieden en je daarmee al het werk uit handen nemen. Het enige verschil dat je merkt, is dat je minder geld kwijt bent aan je internetkosten.

Nieuws

menu