Greving & Greving in Meppel toont na flinke verbouwing kleurenpalet van 'Rietveld-pand'

Het team van Greving & Greving.

Het team van Greving & Greving. Foto: Daan Prest

Niet iedereen weet dat Greving & Greving opticiens gevestigd is in een heus ‘Rietveld-pand’ aan De Wheem 2. Nu wel. Want na een flinke metamorfose, komt het kleurenpalet van de bekende architect heel goed naar voren.

Blauw/zwart met gele accenten. Het zijn de kleuren die de Nederlandse ontwerper Gerrit Rietveld veelal gebruikte in zijn werken. Daardoor valt het nu éxtra op dat Greving & Greving in een bijzonder pand zit.

Interieur

Hoewel het kleurenthema alleen terug te vinden is in het interieur van de brillenzaak, vallen de kleuren wel goed op. „Voorheen was het pand blauw en kon je niet goed naar binnen kijken”, vertelt bedrijfsleider Wim Assenberg. „Nu is het pand lichtgrijs en is er voor een goede doorkijk gezorgd”. Binnen is de indeling veranderd en is de wand van mos een echte blikvanger. Ook worden de brillen natuurlijk uitgebreid tentoongesteld.

Maar de grootste verbouwing heeft misschien wel op de tweede etage plaatsgevonden. „Dit was voorheen een woonruimte. Dus onze apparatuur stond in de oude slaapkamer en woonkamer”, lacht Assenberg. „Nu hebben we een werkruimte, waar we alle aanpassingen kunnen doen, en zijn er twee mooie ruimtes waar de oogmetingen plaatsvinden.”

De bedrijfsleider en het team van zes man sterk hebben zin om aan de slag te gaan op hun ‘nieuwe’ werkplek. „De verbouwing zou eerst 5 weken duren, maar de bouw liep vertraging op omdat materialen niet verscheept konden worden. Uiteindelijk heeft het 3 maanden geduurd, maar het eindresultaat mag er zijn!”

Precieze oogmetingen

Greving & Greving is sinds 1989 gevestigd in Meppel, waarvan de eerste jaren in winkelcentrum de Swaenenborgh. Greving & Greving onderscheidt zich volgens bedrijfsleider Assenberg door de precieze oogmetingen die de opticiens doen. „Normaal gesproken wordt er gemeten op 0,25 sterkte. Hier meten we op 0.01 dioptrie. En – ook niet onbelangrijk – we leveren het ook. Dat verschil op een honderdste kan ook echt het verschil maken.”