Investeerders vanuit de hele wereld kloppen op de deur bij Ferr-Tech in Meppel

Ze komt net terug van de grootste technologiebeurs CES in Las Vegas waar de ‘innovation award’ werd gewonnen, co-owner Judith le Fèvre van start-up Ferr-Tech uit Meppel. Het bedrijf bestaat nog geen twee jaar maar ondernemers en investeerders uit binnen- en buitenland staan in de rij voor hun nieuwe product FerSol, een vloeibare oxidant waarmee afvalwater duurzaam kan worden gereinigd.

Judith le Fèvre van start-up Ferr-Tech uit Meppel toont het goedje waarmee afvalwater wordt gereinigd en waarvoor vanuit de hele wereld veel belangstelling voor is.

Judith le Fèvre van start-up Ferr-Tech uit Meppel toont het goedje waarmee afvalwater wordt gereinigd en waarvoor vanuit de hele wereld veel belangstelling voor is. Foto: Gerrit Boer

Kunnen jullie het echt? Dat was de vraag van veel watertechneuten toen ze hoorden van FerSol. Het vernieuwende aan FerSol – Ferraat VI in vloeibare vorm – is dat de oxidant niet een paar minuten, maar twee maanden houdbaar is en geen schadelijke bijproducten heeft. ,,Het wordt daarom ook wel groene chemie genoemd”, legt Judith uit, die zelf international business studeerde en samen met vijf co-owners Ferr-Tech in april 2020 oprichtte. Ze verzorgt de businesskant van het bedrijf.

Nieuws

menu