Aangeboden door: Reclameland.nl

Heldere visitekaartjes nog altijd van belang

Reclameland.nl

Visitekaartjes: of u nu zzp’er bent of een onderneming met 100 werknemers runt, als ondernemer kunt u eigenlijk niet zonder. In dit artikel bespreken we het belang van dit communicatiemiddel, doen we aanbevelingen voor de informatie die een kaartje moet bevatten en geven we suggesties voor het laten drukken van uw visitekaartjes.

Waarom uw bedrijf niet zonder visitekaartjes kan

Een visitekaartje uitdelen zorgt ervoor dat potentiële klanten u blijven herinneren, zodat ze sneller geneigd zijn u later weer op te zoeken wanneer zij uw diensten willen afnemen. Juist omdat visitekaartjes fysiek zijn, zijn ze een effectief geheugensteuntje.

Anders dan een LinkedIn-connectie kunt u deze al tijdens een ontmoeting uitdelen, zodat de klant in kwestie direct een beeld heeft bij u en uw bedrijf. Hierdoor zijn ze zeer geschikt om te verstrekken op netwerkevenementen, maar ook tijdens willekeurige ontmoetingen met eventuele gegadigden.

Het juiste visitekaartje straalt uit waar uw bedrijf voor staat. Met een weldoordachte opmaak, de juiste lettertypes en uw eigen onmiskenbare logo draagt u naar de buitenwereld uit wie u bent. Zo creëert u positieve associaties en maakt u uzelf des te memorabeler.

De belangrijkste informatie

Een visitekaartje heeft als voornaamste doel om uw bedrijf vindbaar te maken. Dit betekent dat het kaartje in de basis sowieso uw naam moet bevatten, een trefwoord wat u doet, uw bedrijfslogo en contactgegevens. Denk aan e-mail, telefoonnummer en website waarop u te bereiken bent.

Eventueel kunt u ook andere zaken toevoegen zoals een bedrijfsadres, indien u een fysieke locatie geeft. Ook kan het aantonen van een BTW-nummer, de links naar sociale mediakanalen, een slogan, QR code of andere informatie nuttig zijn.

Hoe ziet een effectief visitekaartje eruit?

Omdat uw visitekaartje uw bedrijf vertegenwoordigt, moet het direct aansluiten op uw huisstijl. Dit betekent dat het uw logo moet bevatten en dat kleurgebruik en typografie overeenkomen met degene die u op uw website en in andere communicatievormen hanteert.

Wat absoluut essentieel is, is dat de informatie op het kaartje goed leesbaar is. Tenslotte moet uw klant u later kunnen benaderen, dus dienen uw adresgegevens te worden weergegeven in een helder lettertype en in een kleur die contrasteert met de achtergrond.

Gaat u uw visitekaartjes maken, houd hier dan rekening mee. Ook is het mogelijk om ze te laten ontwerpen door een professional, die hier alle ervaring mee heeft.

Hoe de ruimte het best te benutten

Visitekaartjes zijn standaard klein: een veelvoorkomend formaat is 5,5 bij 8,5 cm. U heeft dus weinig ruimte om al uw informatie kwijt te kunnen. Daarom is het belangrijk om de ruimte díe u heeft, goed te benutten.

De voorkant van het kaartje moet uw logo bevatten, plus uw contactgegevens in een kleinere tekengrootte. Wilt u meer informatie vermelden, zoals uw slogan? Gebruik hiervoor dan de achterkant van het kaartje; zo wordt het geheel niet te druk en blijft uw tekst leesbaar.

Voor een leesbaar resultaat is het aan te raden te kiezen voor een helder lettertype op een lichte achtergrond. Zorg dat hier voldoende contrast tussen zit voor een frisse en duidelijk leesbare uitstraling.

Goedkoop visitekaartjes drukken?

Wilt u goedkoop visitekaartjes drukken? Dan is het verstandig om dit in bulk te laten doen. Des te meer kaartjes u namelijk tegelijkertijd laat maken, des te lager de drukkosten over het algemeen worden.

Bij Reclameland.nl kunt u grote hoeveelheden visitekaartjes bestellen om zo op deze kosten te besparen. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende materialen en formaten, zodat uw gedrukte visitekaartjes altijd perfect bij uw huisstijl passen.

Nieuws

menu