Aangeboden door: zwerfkei.nl

Het belang van frisse lucht en beweging in een pandemie

Foto: pexels

We zitten al een tijd in een pandemie en dat valt niet mee. We kunnen weinig leuke dingen doen en zitten veel thuis. Dit heeft impact op onze gezondheid. Zo kan het leiden tot lichamelijke, maar ook mentale klachten. Om de pandemie gezond door te komen is het belangrijk om de buitenlucht in te gaan en in beweging te blijven.

Haal daarom alvast je outdooruitrusting bij Zwerfkei en lees hieronder waarom buitenlucht en beweging zo belangrijk zijn.

Laat de frisse lucht maar binnen

Thuiswerken is weer de norm. We weten ondertussen het belang van ventileren en zetten onze ramen regelmatig open. Zodat er frisse lucht binnen kan komen. Besmettingen kunnen namelijk plaatsvinden via de virusdeeltjes in de lucht. Door te ventileren kun je dit beperken. Daarnaast is frisse lucht ook nog eens belangrijk voor onze gezondheid.

Het advies is om regelmatig naar buiten te gaan voor een frisse neus. De mens is ten slotte gemaakt om buiten te leven. We hebben daglicht nodig voor de processen in ons lichaam. Zo wordt het gelukshormoon serotonine aangemaakt bij zonlicht of fel daglicht. Dit heeft een positief effect op je humeur!

Daarnaast helpt buiten zijn bij het verlagen van je stressniveau en vermindert het symptomen van angst en depressie. Regelmatig de frisse lucht in is bovendien goed voor je concentratie en houdt onze weerstand op pijl. En dat is ook niet geheel onbelangrijk tijdens een pandemie.

Onderschat het belang van lichaamsbeweging niet!

Het belang van lichaamsbeweging tijdens deze pandemie is niet te onderschatten. Door foute bureaustoelen en gebrek aan beweging krijgen steeds meer mensen lichamelijke klachten.

De drempel om te bewegen wordt door het thuiswerken nog hoger, terwijl bewegen nou juist zo belangrijk is tijdens deze pandemie. Het houdt je lichamelijk gezond, verhoogt je weerstand en voorkomt fysieke klachten. Bovendien is het een geweldige manier om te ontspannen en ontstressen. Zo kom je helemaal tot rust een wandeling of een stukje fietsen.

Lichaamsbeweging en frisse lucht zijn dus erg belangrijk om gezond deze pandemie door te komen. Maak je outdoor nog leuker met de sportieve kleding van Royal Robbins . Speciaal ontworpen voor liefhebbers van het buitenleven door de gelijknamige beroemde klimmer Royal Robbins. Deze kleding is kreukvrij, insectenwerend en beschikt over UV-werende materialen.

Zo ben je helemaal voorbereid en houdt niets je meer tegen om lekker te gaan bewegen in de frisse lucht!

Nieuws

menu