Aangeboden door: Secure2Go

Hoe agressiealarmering bijdraagt aan de veiligheid van professionals

Foto: Pexels

Nederland is Europees-lijstaanvoerder als het gaat om agressie incidenten op de werkvloer. Elk jaar ervaren maar liefst 1,6 miljoen professionals conflicten en agressie tijdens hun werk. Dat ons land bovenaan deze lijst staat, geeft aan dat we te maken hebben met een probleem waar een onvoorstelbaar grote groep professionals mee te maken heeft. Het snel kunnen melden van agressie is daarom zeer belangrijk. Het draagt bij aan de persoonlijke veiligheid en toont aan de agressor dat grensoverschrijdend gedrag niet wordt getolereerd.

Secure2GO biedt professionals dé oplossing als het gaat om agressiealarmering . In dit artikel leggen we je uit hoe dit werkt en hoe een alarmknop ervoor kan zorgen dat je er nooit écht alleen voor staat als het je overkomt tijdens je werk.

Waar komt agressie tegen professionals vandaan?

De agressie tegen werkenden in ons land, is de afgelopen jaren flink toegenomen. In veel sectoren vindt agressie plaats. Bij de term agressie kun je denken aan verbaal, maar ook fysiek geweld. In beide gevallen kan het voor de werkende een traumatische ervaring opleveren. Vrijwel iedereen die klantcontact heeft kan tijdens het werk worden geconfronteerd met agressie. De oorzaken zijn talrijk maar het effect is eenduidig. Een onveilig gevoel levert stress op.

Alarmeren bij agressie is van grote waarde

Wat voor werk je ook doet, in welke situatie je ook zit, als professional is het belangrijk om jezelf in veiligheid te brengen en hulp in te schakelen. Het maakt je weerbaarder, het geeft je meer vertrouwen en zorgt dat jij je werk met een hoger veiligheidsgevoel kunt uitvoeren. Daarom is het van grote waarde te kunnen alarmeren bij agressie. Je krijgt meer regie over je eigen veiligheid.

Diverse oplossingen

Als professional loop je het risico geconfronteerd te worden met geweld en agressie. Zorg daarom goed voor je eigen veiligheid. Secure2Go is een toonaangevend bedrijf op het gebied van agressiealarmering. Ze bieden diverse alarmeringsoplossingen. Zowel voor professionals die vaak op pad zijn voor bijvoorbeeld een huisbezoek, als voor medewerkers die binnen de muren van een organisatie werken. Voor vrijwel iedere situatie heeft Secure2Go een alarmoplossing op maat. Hiermee kunnen jij en je collega’s altijd rekenen op een betrouwbaar alarmsysteem.

Mobiele-alarmering

Neem het mobiele-alarmsysteem. Hiermee kun je altijd hulp oproepen bij een dreigende situatie. Het is een draadloos systeem, dat makkelijk te bevestigen is op je kleding of aan een riem. Wanneer je in een onveilige situatie bent, kun je met één druk op de knop hulp inroepen. Je wordt binnen enkele seconden in contact gebracht met de alarmcentrale. De centralist opent direct een ‘meeluisterfunctie’. Op dat moment luisteren ze daar met je mee en wordt alles opgenomen. De alarmknop beschikt over een GPS-signaal. Zo is direct jouw locatie te zien.

Interne alarmering

Het kan ook dat jij als professional te maken krijgt met agressie binnen de organisatie waar je werkt. Dit kan wanneer je werkzaamheden uitvoert in een behandelkamer of spreekruimte. Secure2Go biedt voor deze beroepskrachten ook een passende oplossing. Met een korte druk op de discreet geplaatste drukknop, wordt er direct een melding gedaan naar collega’s of beveiligers. Dit kan doormiddel van een spraakbericht of pieperoproep. Zij kunnen jouw inpandige locatie zien. Mocht het nodig zijn, dan kan ook de politie worden ingeschakeld. Dit geldt ook voor spreekkameralarmering. Hierbij is de knop draadloos bevestigt onder de spreektafel of de balie. Zo kun je altijd onopvallend een agressiealarmering versturen en hulp inroepen.

Zet jouw veiligheid voorop

Vele professionals uit diverse sectoren maken al gebruik van alarmknoppen. Hiermee zetten zij hun veiligheid op de eerste plaats. In heel Nederland stijgt het aantal agressie incidenten. Ook in Drenthe kiezen steeds meer organisaties voor de oplossingen van Secure2Go. Hiermee geven ze een duidelijk signaal af dat de veiligheid van medewerkers belangrijk wordt gevonden en dat agressie niet wordt geaccepteerd.

Nieuws

Meest gelezen