Hoe essentieel is een BHV app voor jouw bedrijf?

Pexels

Pexels

Als bedrijfseigenaar heb je te maken met personeel dat een BHV-diploma heeft. Een BHV app kan je hierbij helpen om alle geregistreerde BHV’ers vanuit jouw bedrijf bij te houden.

Safeguard heeft een BHV app ontwikkeld waarmee je eenvoudig kunt zien welke medewerkers op dat moment aanwezig zijn met een BHV-certificering.

Wat is BHV?

BHV staat voor bedrijfshulpverlening en burgerhulpverlening. Het is verplicht voor bedrijven om een aantal medewerkers in dienst te hebben die een BHV-cursus hebben gevolgd en succesvol hebben afgerond. Werkgevers moeten zelf ook deze cursus hebben gevolgd. Sinds 1994 is het verplicht voor elk bedrijf om altijd minstens één BHV’er aanwezig te hebben.

Wat zijn de taken van een BHV’er?

Een BHV’er weet wat hij of zij moet doen in noodgevallen en moet als eerste de betrokken personen in veiligheid brengen. Dit kan ook meerdere personen betreffen. Een BHV’er weet bijvoorbeeld hoe hij of zij mensen uit een brandend gebouw kan krijgen, hoe hij of zij moet reanimeren en hoe hij of zij verbanden moet aanleggen.

Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun BHV’ers goed zijn opgeleid en de juiste uitrusting hebben om hun taken uit te voeren.

Maak het jezelf gemakkelijk met de BHV app van Safeguard

De BHV app maakt gebruik van geofencing. Wanneer een medewerker een geofence binnengaat, wordt dit direct geregistreerd in de applicatie. Deze medewerker kan dan onmiddellijk worden opgeroepen indien nodig. Wanneer de medewerker de geofence verlaat, wordt dit ook geregistreerd door de app.

Met de BHV app van Safeguard heb je een duidelijk overzicht van de aanwezige BHV’ers. Voorheen werd er vaak gebruik gemaakt van een pieper om een BHV’er op te roepen, maar dit kon nog weleens misgaan. Met de BHV app is dit verleden tijd. De app kan eenvoudig worden geïnstalleerd op smartphones.

De BHV app en rapportage

De BHV app van Safeguard biedt jou en jouw bedrijf een overzichtelijk beeld van de bezetting per week met betrekking tot BHV-gecertificeerde werknemers. Je kunt dus in één oogopslag zien welke medewerkers met een BHV certificaat beschikbaar zijn wanneer dit nodig is. Op deze manier heb je altijd een adequaat beeld van de aanwezigheid van BHV’ers.