Aangeboden door: autoverzekering.nl

Hoe koop je een goede tweedehandsauto?

Afbeelding: Pixabay

Terwijl de automarkt sinds een paar jaar aanzienlijk groeit, is de markt voor gebruikte auto’s al meer dan twee keer zo groot als de nieuwe. Wat dit ook betekent, is dat er veel meer tweedehands autokopers zijn dan klanten van de gloednieuwe. Tegenwoordig vindt de verkoop van gebruikte auto’s plaats op verschillende platforms, waaronder webportals, offline advertenties en dealers van gebruikte auto’s. Het vinden van een degelijke gebruikte auto is echter vaak een gigantische taak, omdat je echt niet elke verkoper die je tegenkomt kunt vertrouwen. Hier zijn enkele tips om goede gebruikte auto’s te kopen.

Budget

Stel een budget in voordat je begint met het kopen van een gebruikte auto. Net zoals bij het kopen van een nieuwe auto, is het vrij gemakkelijk om te veel uit te geven als je voor een tweedehandsauto gaat. Overweeg dus factoren zoals hoe lang je van plan bent het voertuig te houden, hoeveel je van plan bent je voertuig elke maand te gebruiken, algemene onderhouds- en reparatiekosten van de automodellen die je mogelijk overweegt te kopen. Houd ook rekening met factoren als autoverzekering, al kun je bij een occasion vaak de goedkoopste autoverzekering afsluiten.

Type

Het is ook absoluut noodzakelijk om te weten welke auto bij je behoeften en levensstijl past. Wie bijvoorbeeld in gebieden met slechte wegen woont, moet kiezen voor een voertuig met een hoge bodemvrijheid. Aan de andere kant kunnen mensen die op zoek zijn naar een comfortabele snelwegcruiser die voldoende bagage kan vervoeren kiezen voor een SUV of een sedan. Maak in feite een lijst met dingen die je nodig hebt van je gebruikte auto en ga dan op zoek naar die van typemodellen die binnen je budget vallen. Je kunt een autoprijscalculator gebruiken om de juiste inruilwaarde van elk voertuig te berekenen.

Oud

Meestal is een auto die pas twee jaar oud is en minder dan 20.000 km heeft gereden een goede gok. Een autoverzekering vergelijken en afsluiten voor zo’n occasion raden we dus zeker aan. Op basis van je budget kun je echter zelfs voor een oudere auto gaan, vooral als deze nog in productie is en/of de reserveonderdelen gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Het is echter raadzaam om uit de buurt te blijven van auto’s die door een chauffeur zijn bestuurd, aangezien deze snel verouderen. Het is ook gebruikelijk dat velen met de kilometerteller knoeien en de stand verlagen in een poging de potentiële kopers te bedriegen. Controleer daarom altijd de onderhoudsboekjes. Als je dit doet, krijg je niet alleen inzicht in hoeveel de auto daadwerkelijk heeft gereden, maar kun je er zelfs achter komen of de auto regelmatig is onderhouden bij de geautoriseerde servicestations.

Daglicht

Soms hebben de showrooms voor gebruikte auto’s veel chique gekleurde lichten, waardoor de oude auto’s er glamoureuzer uitzien. Het is zelfs een goede manier om de krassen te verbergen. Daarom is de beste manier om auto’s te onderzoeken wanneer ze bij daglicht geparkeerd staan. Op deze manier kun je, door het voertuig in natuurlijke lichtomstandigheden te bekijken, zelfs de kleinste vervagingen in de verf goed zien.

Nieuws

menu