Aangeboden door: goudpensioen.nl

Investeren in goud met reserves uit 2022

Foto: shutterstock

Wat doe jij met de financiële reserves die je door het jaar heen hebt opgebouwd? Het afgelopen jaar was financieel zwaar voor een groot aantal huishoudens; het aantal huishoudens in Nederland met problematische schulden groeide met zo’n 20.000 tot een totaal van 640.000. Dit blijkt uit cijfers van de NOS.

Niet ieder huishouden kampt met schulden of een teruglopende financiële buffer. Voor hen kan het interessant zijn om een belegging in aandelen te overwegen, evenals bijvoorbeeld goud kopen . Analisten vrezen een recessie in de komende jaren, wat de prijs van goud en andere edelmetalen omhoog kan stuwen. Iets waar je op in kunt spelen, door nu alvast in goud of certificaten van goud te investeren. Zonder risico is een dergelijke investering logischerwijs nooit, al wordt goud door beleggers vaak omschreven als een veilige haven.

Verkoop van zilveren en gouden bezittingen voor financiële ruimte

Zoals reeds werd aangehaald, gaat het niet ieder huishouden financieel voor de wind. Het aantal huishoudens met problematische schulden steeg al fors en de verwachting is dat die stijging in het komend jaar doorzet. Mogelijk komen er nog eens 30.000 huishoudens met problematische schulden bij het totaal van 640.000. Voor gezinnen in financieel zwaar weer zit het investeren in aandelen of goud er voorlopig niet in. Interessanter voor hen is zilver of goud verkopen Amsterdam . Het helpt hen de financiële buffer aan te vullen, om op deze wijze zo lang mogelijk uit de problematische schulden te blijven. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de verkoop van sieraden en een zilveren servies.

Ook bij andere inkopers wordt het steeds drukker

Niet alleen zijn er steeds meer huishoudens die gouden en zilveren bezittingen verkopen, ook bij andere inkopers ziet men het aantal verkopers toenemen. Denk bijvoorbeeld aan opkopers van tweedehands elektronica.

Investeren in edelmetalen voor het pensioen later

Huishoudens die hun financiële reserves uit 2022 investeren in goud, zilver of bijvoorbeeld aandelen doen dit in veel gevallen om hun pensioen voor later zeker te stellen. Zij willen niet uitsluitend afhankelijk zijn van de AOW die men via de overheid krijgt. De AOW is relatief laag, wat maakt dat huishoudens hun levensstandaard mogelijk moeten aanpassen na hun pensioenleeftijd. Door de AOW zelf aan te vullen wordt dit voorkomen. Sommige mensen sparen pensioen via hun werkgever, anderen regelen dit zelf door maandelijks een deel van hun inkomen opzij te zetten.

Investeren met een dertiende maand of bonus

Ontvang je aan het eind van ieder jaar een dertiende maand of bonus via de werkgever? Het kan een fraaie aanvulling zijn op je pensioen, wanneer je deze jaarlijks investeert. Je ontvangt in dat geval rendement op rendement, wat de waarde van het totaal flink kan laten stijgen over de jaren heen. Logischerwijs loop je altijd het risico op een negatief rendement, met een daling van de totale waarde tot gevolg.

Nieuws

menu