Meppelers ondersteunen Virus Actie Fonds: ‘het huidige leven met het virus hanteerbaar maken’

Fizz Digital Agency steunt het Virus Actie Fonds ook. Daan Prest

Meppel Stichting Virus Actie Fonds (VAF) ondersteunt de strijd tegen COVID-19 virus. Met behulp van een aantal lokale spelers uit Meppel en omgeving, onder andere Het Notarieel van Bart Lever en FIZZ Digital Agency, is het online platform van de stichting opgezet.

Maarten van Meerwijk, voorzitter van het VAF: „Het coronavirus is in Nederland wat afgezwakt, maar we weten dat er een grote kans is dat er een volgende piek aan komt. We hebben nu ademruimte in de acute zorg om keihard te werken aan allerlei oplossingen om de volgende uitbraak beter te handhaven, maar ook om het huidige leven met het virus sociaal en economisch hanteerbaar te maken. Totdat er een vaccin is ontwikkeld. Dat is waar we met het fonds aan willen bijdragen. Bij corona, maar ook bij toekomstige pandemieën.”

Mogelijkheden

Het coronavirus heeft niet alleen invloed op de volksgezondheid, ook tast het de economie en gezondheidszorg aan. Het VAF wil uitgaan van de mogelijkheden. Inventieve, veelbelovende en soms gewaagde projecten kunnen het verschil maken, indien zij tijdig en voldoende gefinancierd worden. Het gaat om projecten die nog niet door de overheid of banken kunnen worden gefinancierd omdat deze bijvoorbeeld nog onvoldoende zijn uitgewerkt. Het Virus Actie Fonds richt zich op projecten die op korte termijn impact kunnen hebben.

Kijk voor meer informatie op virusactiefonds.nl .