Meppelpas vervangt Meppelbon. 'Voordeel van een lokale cadeaukaart is dat het geld in Meppel blijft'

Wethouder Robin van Ulzen (r) en Sjouke Koopmans presenteren de Meppelpas.

Wethouder Robin van Ulzen (r) en Sjouke Koopmans presenteren de Meppelpas. Foto: Aangeleverde foto

Vanaf eind december is Bij boekhandels Riemer Barth en Bruna in Meppel is vanaf eind december de Meppelpas te koop. Deze lokale kadokaart is in te wisselen bij ruim 70 deelnemende winkels in de binnenstad.

De Meppelpas is de opvolger van de papieren Meppelbon, die al vaak werd gekocht als bijvoorbeeld eindejaarsgeschenk of verjaardagscadeau.

Elk jaar werd er met de Meppelbon al ongeveer 100.000 euro aan bonnen gekocht en uitgegeven. ‘Het voordeel van een lokale cadeaukaart is dat het geld in Meppel blijft en niet in een andere stad wordt uitgegeven, zoals bij landelijke kaarten gebeurt’, laat de organisatie achter de Meppelpas weten. ‘Deze pas is dus een cadeau waarmee je de binnenstad van Meppel steunt. Belangrijk, want bij de lokale winkels word je persoonlijk verwelkomd, krijg je goede service en je koopt er lokale producten. Bovendien zorgen zij voor werk, sponsoren ze lokale clubs en verenigingen en zorgen ze voor een gezellige binnenstad met verlichting, versiering en muziek.’

De pas kan naast cadeaukaart ook dienen als bijvoorbeeld mantelzorgwaardering of attentie voor vrijwilligers. Ook kan de pas ingezet worden om tegoeden - zoals leergeld of een laptopregeling - uit te keren. Hiervoor wordt samenwerking gezocht met gemeente en partijen als ICC Parkmanagement, Meppel Diep Geluk en Ondernemend Nijeveen.

De Meppelpas is een initiatief van de Meppeler Handelsvereniging (MHV). Klik hier voor de deelnemende winkels.