Odensehuis krijgt Nintendo Switch van jarig Staat & Co uit Meppel. 'Mensen meer laten bewegen'

Marja Meppelink (r.), coördinator Odensehuizen Meppel/Westerveld, ontvangt een welkom relatiegeschenk uit handen van Staat & Co-directeur Hans van der Ouw (l.).

Marja Meppelink (r.), coördinator Odensehuizen Meppel/Westerveld, ontvangt een welkom relatiegeschenk uit handen van Staat & Co-directeur Hans van der Ouw (l.). Foto: Aangeleverde foto

Het jarige relatiegeschenkenbedrijf Staat & Co uit Meppel heeft een cadeau overhandigd aan het Odensehuis.

Staat & Co heeft vorig jaar het 75-jarig jubileum gevierd. Het bedrijf is in 1947 begonnen aan het Zuideinde in het pand waar later de muziekschool huisde en nu Villa Petit Paradis, en sindsdien altijd in Meppel gebleven, nu aan de Industrieweg. Daarom wilde Staat & Co iets geven aan een belangrijk initiatief in Meppel en omgeving. Dit is het Odensehuis geworden.

Het Odensehuis is een inloophuis voor mensen met beginnende geheugenproblemen en hun naasten. Hier zijn ze op zoek naar meer manieren om dat te stimuleren: een leuke aanleiding om te bewegen, want de mensen hebben veel baat bij beweging.

„We hebben gekozen voor een Nintendo Switch”, zegt Marja Meppelink, coördinator Odensehuizen Meppel/Westerveld. „Sporten via de computer, even gymnastieken met elkaar. Het is iets wat de mensen thuis niet hebben. We kregen er behalve een hoeveelheid extra spelletjes ook een doos met zaadjes van vergeet-me-nietjes bij.”

Staat & Co voerde vanaf de jaren vijftig het vergeet-me-nietje in zijn logo. Sinds 2016 gebruikt ook Alzheimer Nederland het als symbool van ‘herinneren en (niet) vergeten’. Door een vergeet-me-nietje te dragen kun je je betrokkenheid bij dementie tonen.