Ondernemers in Meppel verzorgen kampioenschap tafelvoetbal met een prijzenpot van duizend euro

V.l.n.r.: Jeroen Vriend, Maarten van Oosten, Rob Voogd en Guus Starrenburg. Foto: Aangeleverde foto

Vijf ondernemers uit Meppel zetten samen de schouders onder het Meppeler kampioenschap tafelvoetbal op zaterdag 3 december.

Tafelvoetballen bij sportwinkel Vriend Sport in Meppel. Tijdens lunchpauzes gebeurt dat regelmatig door de jeugd. En dat zette eigenaar Jeroen Vriend aan het denken. „Tafelvoetballen blijft populair”, zegt hij. „Daarom wordt het Meppeler kampioenschap tafelvoetbal gehouden.”

Vijf ondernemers trekken samen op om het een geslaagd evenement te maken. Naast Jeroen Vriend zijn dat Maarten van Oosten van Café de Kansel, Guus Starrenburg van Guus Brillen, Hans Voogd van kledingwinkel @Hans en Jaap de Boer van Herberg ‘t Plein.

Er wordt op 3 december tafelcoetbal gespeeld in de vijf zaken van de ondernemers. „De winkels noemen we dan stadions”, legt Maarten van Oosten uit. De wedstrijden zijn volgens een afvalschema. Er kunnen maximaal 64 teams van twee personen deelnemen.

De finale vindt plaats op de Groenmarkt bij De Kansel. „Er komt livecommentaar bij”, zegt Van Oosten. Op een groot scherm op het plein wordt de wedstrijd uitgezonden. Het gaat niet alleen om de lol, de ondernemers hebben een prijzenpot van 1000 euro klaarstaan.

Het Meppeler kampioenschap tafelvoetbal wordt gehouden van 11.00 tot 16.00 uur. Als Nederland groepswinnaar wordt bij het WK voetbal, dan speelt het die dag om 16.00 uur de achtste finale. „Dan gaat het feest hier door”, aldus Van Oosten. Die wedstrijd wordt dan ook uitgezonden op het grote scherm.

Inschrijven voor het MK tafelvoetbal kan via www.mktafelvoetbal.nl, of bij een van de deelnemende ondernemingen.

Nieuws

menu