Aangeboden door: flagshipamsterdam.com

Ontdek Amsterdam: Over rondvaarten, stadswandelingen en meer

Foto: pexels.com

Als je wel toe bent aan een dagje uit, is onze hoofdstad een goede keuze. Er zijn verschillende manieren om Amsterdam te verkennen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een stadswandeling of met de fiets. Een minder bekende manier om te genieten van alles wat Amsterdam te bieden heeft is met een rondvaart. Hier lees je daarom meer over hoe en wat je in onze hoofdstad kan ontdekken!

Met de voet door Amsterdam

Een van de meest voor de hand liggende manieren om onze hoofdstad te verkennen is natuurlijk per voet. Vooral als je niet vaak in de stad bent geweest kan dit een goede keuze zijn. Over het algemeen is het natuurlijk erg druk in de stad. Naast de architectuur en vele monumenten die Amsterdam rijk is, is er daarnaast nog veel meer te zien. Alleen door de mensen alleen al kun je urenlang je ogen uitkijken. Het kan daarom een goede keuze zijn om de stad lopend te verkennen. Let daarbij natuurlijk wel goed op alle fietsers en de tram! Je kunt ervoor kiezen om Amsterdam op je eigen houtje te ontdekken, of met een van de vele betaalde stadswandelingen.

Rondwandelen door verschillende wijken

Zoals je je misschien kan voorstellen, heeft Amsterdam erg veel te bieden. Veel mensen komen echter vaak zelf niet verder dan het centrum, dat op zichzelf al erg groot is. Alhoewel hier alleen al genoeg te doen en zien is, kan dit toch erg zonde zijn. De hoofdstad bestaat namelijk uit verschillende wijken die elk hun eigen verhaal vertellen. Zo zijn er verschillende stadswandelingen beschikbaar die je naar plekken leiden waar je als buitenstaander zelf niet snel zou komen. Naast de Jordaan, kun je namelijk ook wandelen langs de Amsterdamse havens en het IJ. Als je toch meer geïnteresseerd bent in de moderne kant van de stad mag je Amsterdam-Noord beslist niet overslaan.

De Gouden Eeuw

De geschiedenis liefhebbers onder ons moeten bij Amsterdam ongetwijfeld gelijk denken aan de Gouden Eeuw. Dit is namelijk de periode waarin onze hoofdstad samen met de rest van Nederland een ongeëvenaarde tijd van welvaart en groei kende. Dit zie je in Amsterdam onder andere goed terug in de Amsterdamse grachtengordel die destijds werd aangelegd. Ook de panden langs de gracht zijn een teken van de voorspoed die men destijds kende. Alhoewel nog maar de helft van de grachten tegenwoordig in gebruik is, is het nog mogelijk deze van erg dichtbij te zien door middel van een rondvaart door Amsterdam.

De Amsterdamse grachten

De grachtengordel zoals we die nu kennen met zijn vier hoofdgrachten werd aangelegd bij een van de laatste grote stadsuitbreidingen van Amsterdam. Tegenwoordig trekken het water en de panden eromheen nog steeds jaarlijks duizenden bezoekers. Dat de grachten erg populair zijn, blijkt onder andere ook uit het feit dat Unesco de gordel in 2010 toegevoegd heeft aan de Werelderfgoedlijst. De grachten werden vroeger gebruikt voor het transport van goederen van en naar verschillende pakhuizen. Nu varen er voornamelijk pleziervaartuigen en rondvaartboten in deze wateren van Amsterdam.

Een rondvaart door Amsterdam

Een rondvaart door Amsterdam is een van de meer originele en praktische manieren om de hoofdstad te verkennen. Er zijn verschillende soorten rondvaarten beschikbaar. Zo kun je kiezen voor een publieke rondvaart, of kun je er met een groep voor kiezen om een privé rondvaart compleet met schipper te boeken. Tijdens deze rondvaart wordt meer verteld over de geschiedenis van Amsterdam en de bijzondere gebouwen en de verhalen die hierachter schuilgaan. Het voordeel van een rondvaart Amsterdam ten opzichte van een stadswandeling of fietstocht is dat je in een relatief korte tijd meer van de stad kan zien. Ook heb je zo minder last van de drukte in de stad. En dat kan voor velen een welkome afwisseling zijn.

Praktische tips

Vooral als je niet uit de Randstad komt, kan je in Amsterdam eerst een cultuurshock ervaren. De stad is namelijk erg groot en er gebeurt veel tegelijkertijd. Ook als je liever te voet op pad gaat, is het daarom goed om te weten dat je ook van het openbaar vervoer gebruik kan maken. Zo kun je met een OV-chipkaart gebruik maken van de tram en metro. Dat is in onze hoofdstad natuurlijk ook al een ervaring op zich. De meeste rondvaarten door Amsterdam vertrekken daarbij vaak dichtbij het centraal station. Het is dus erg aan te raden om met het openbaar vervoer te komen, gezien parkeren vaak lastig en prijzig kan zijn. Veel plezier!

Nieuws

menu