Pure Power Gym heeft nieuwe eigenaar: makelaar Rob de Jong

Trainen bij Pure Power Gym. Leo de Harder

Meppel - Toen eigenaar Mark van Dijk – wegens gezondheidsproblemen – stopte met Pure Power Gym, waren er 2 opties: de sportschool zou de deuren sluiten óf er moest een opvolger komen. Dat werd makelaar Rob de Jong.

„Dat besluit heb ik in een paar dagen genomen. Ik sportte zelf dagelijks met veel plezier bij Pure Power Gym en vond het zonde dat er een einde zou komen aan zo’n goedlopend concept. Dan kun je toekijken of iets doen. Met behulp van een mede-investeerder kon ik het stokje van Mark overnemen”, zegt Rob. 

Focus

De overname betekent echter geen carrièreswitch voor de makelaar. „Ik ben en blijf makelaar, daar ligt de focus. Dit kwam op mijn pad en omdat ik ondernemen en sporten leuk vind, geeft de overname me energie. Er staat hier een geweldig team, allemaal professionals die de boel hier draaiend houden. Ik zal zelf zo vaak als nodig is aanwezig zijn en neem de rol van mentor van de medewerkers op me.”

Pure Power Gym werd in 2014 opgericht door Mark van Dijk en opende de deuren aan Industrieweg in Meppel. Het ledenaantal groeide en daarom verhuisde de sportschool naar een groter pand aan de Hesselterlandweg 6. „Het is een mooie locatie, met heel veel ruimte. De leden kunnen hier 7 dagen in de week terecht voor intensieve trainingen, persoonlijke begeleiding of om gewoon even lekker te sporten. Gezelligheid is daarbij altijd een belangrijk aspect.”

Er zijn veel mogelijkheden bij Pure Power Gym. Volgens Rob de Jong denken veel mensen bij het horen van ‘Pure Power Gym’ aan gewichtheffen en gespierde mannen, maar dat wil hij graag ontkrachten: „Deze sportschool is voor iedereen. Het is echt een mix van jong en oud.”

Zo is er een grote ‘gym’ waar leden – met of zonder hulp – kunnen trainen. In de grote sportzaal staan tientallen apparaten, die per spiergroep zijn ingedeeld. Daarnaast wordt er (kick)bokstraining gegeven in een professioneel ingerichte ruimte. En dat is nog niet alles, want ook voor powerlifting, bodybuilding of ‘gewoon’ fitness/cardio kunnen mensen bij Pure Power Gym terecht. En de kinderen kunnen gewoon mee, want de sportschool heeft een kinderopvang.

Concept

„Het concept van Pure Power Gym was eigenlijk al heel goed, daar gaan we ook niet zoveel aan doen. Belangrijk is hier vooral het wij-gevoel. Mensen wensen elkaar hier een gelukkig nieuwjaar, maken een praatje en krijgen hier waar zij behoefte aan hebben. Wil je persoonlijke begeleiding? Dan zorgen wij daarvoor. Wil je juist helemaal geen hulp? Ook goed. Sporten moet vooral leuk blijven. Samen word je sterker, dat is ons uitgangspunt.”

Toch is er wel het een en ander veranderd bij Pure Power Gym. Zo krijgt de boksarena een metamorfose, is de trainingsruimte vergroot en zijn sommige apparaten vervangen of vernieuwd. „We hebben een whiteboard neergezet, waar de leden hun wensen op konden schrijven. Dat is voor het team heel leerzaam omdat je ziet waar vraag naar is. Want dan kunnen wij wel een leuk idee hebben, als de leden het niet zien zitten, moet je het niet doen. Voor de leden is het fijn dat er naar ze geluisterd wordt. We proberen – waar mogelijk – de wensen te vervullen.”

Feestje

De doorstart van Pure Power Gym wordt op 1 februari gevierd. Tussen 15.00 en 18.00 uur zijn belangstellenden welkom een kijkje te nemen in de sportschool, kennis te maken met het team of de verschillende aspecten van Pure Power Gym en kunnen ze bekende fitness-Youtubers ontmoeten.

Kijk voor meer informatie en het aanbod op: purepowergym.nl

Nieuws

menu