Restaria Blokzijl is goed begonnen

Makina en Janiek (midden) worden goed geholpen door Anneke (links) en Alicia. Judith ontbreekt op de foto. Foto: Wilbert Bijzitter

Restaria Blokzijl aan de Bierkade 1 is sinds woensdag 11 mei geopend. dinsdag 10 mei open. „Ongelofelijk hartverwarmend, al die lieve reacties,” glundert Makina Winters daags na de opening. „En we hebben het al superdruk gehad!”

Makina en haar dochter Janiek Rabbinge waren de afgelopen weken druk met het verbouwen en inrichten van het fraaie pand aan de Bierkade. Afgelopen dinsdag hielden zij een officiële opening voor collega-ondernemers, buren en familie en woensdag 11 mei ging het ‘voor het echie’. „En dat viel bepaald niet tegen,” vertelt Makina. „Vooral tijdens lunchtijd was het gewoon beredruk. Onze allereerste gast was een motorrijder, die aangenaam verrast was hier zo leuk te kunnen lunchen op zo’n mooie locatie, en het bleef maar doorgaan met bezoekers die van de kaart bestelden. Het was voor mij echt de vuurdoop in de keuken. Maar superfijn. En ook de reacties: we hebben zoveel lieve en leuke reacties gehad. Dat helpt echt geweldig bij de opstart.”

Makina en Janiek worden gelukkig ook goed geholpen. „Heel blij zijn we met onze vaste medewerkster Alicia uit Kuinre en verder helpen mijn vriendin Anneke en mijn zusje Judith, met name in deze eerste opstartperiode flink mee. We moeten nog een beetje onze weg vinden. Vooralsnog doen we daarom ook nog niet aan online en telefonische bestellingen.”

Restaria Blokzijl is niet zomaar een leuke naam. De eetgelegenheid is onderdeel van franchiseformule Restaria. „We hebben voor ‘Restaria’ gekozen, omdat de stijl en het concept ons heel erg aansprak.” De naam Restaria staat trouwens precies voor waar je denkt dat hij voor staat: een combinatie tussen een restaurant en een cafetaria. Die combinatie komt ook terug in het menu dat we hebben. Als gast kun je terecht voor een driegangenmenu, maar bijvoorbeeld ook voor een patat met snack. Je kunt langsgaan voor een milkshake, maar ook voor een broodje. Makina en Janiek hebben niet alles zelf mogen bedenken. Er is een aantal vaste onderdelen verbonden aan het concept Restaria, zoals de acht verschillende burgers en de topp’d potato.

Gelukkig hebben beide dames wel wat horeca-ervaring. Zo heeft Janiek eerder in de bediening gewerkt bij Kaatje bij de Sluis en het Prins Mauritshuis. Hun ervaring komt goed van pas in hun eigen restaurant.

Nieuws

Meest gelezen

menu