Rouveense Klariska Kuiers neemt Poortman Makelaars over

Ingrid Slot-Poortman, Klariska Kuiers en Klaas Kooiker.

Ingrid Slot-Poortman, Klariska Kuiers en Klaas Kooiker. FotoBrinkman.nl

Staphorst - Een van de bekendste makelaarskantoren van Staphorst en omstreken krijgt per 1 januari een nieuwe eigenaar. Klariska Kuiers (32) uit Rouveen neemt Poortman Makelaars over.

De huidige eigenaren Ingrid Slot-Poortman (52) en Klaas Kooiker (48) richten zich meer op de vastgoedontwikkeling en stoten daardoor het reguliere makelaarskantoor af.

Klariska werkte tien jaar lang als makelaar/taxateur bij Ingrid en Klaas. Daarna vertrok ze naar Coevorden. „Toen wij besloten om de zaak over te doen, konden we maar één persoon bedenken die dit zou kunnen: Klariska”, zegt Ingrid Slot-Poortman.

Naam blijft behouden

Klariska: „Zo’n kans komt maar één keer voorbij. Een makelaarskantoor overnemen in de gemeenschap waar ik ben geboren, waar ik de markt en de mensen ken, daar zeg ik geen nee tegen.” Het kantoor houdt de naam Poortman Makelaars. „Deze naam staat voor vakmanschap en betrouwbaarheid. Dit vak staat en valt met betrouwbaarheid. Je bent als makelaar betrokken bij een van de belangrijkste zaken in een mensenleven: de aan- of verkoop van een huis, een bedrijf of kavels”, zegt Klariska. „Vroeger als klein meisje zag ik hoe mijn ouders hun boerderij verkochten onder leiding van een makelaar. Toen dacht ik: dat wil ik ook gaan doen als ik groot ben.”

Poortman Makelaars is al sinds mensenheugenis gevestigd in Staphorst. Grondlegger was Willem Poortman.

Een kwart eeuw geleden volgde zijn schoondochter Ingrid hem op en in 2007 kwam Klaas Kooiker, gepokt en gezameld in fosfaat- en stikstofrechten, erbij. Ingrid en Klaas bouwden het bedrijf uit tot een van de grote makelaars in de regio. Groot in de particuliere markt en fosfaat- en stikstofrechten voor agrariërs.

Rood

Ingrid Slot-Poortman en Klaas Kooiker startten eerder al een nieuw bedrijf: Rood Blond BV, gespecialiseerd in vastgoedontwikkeling en agrarische bemiddeling. Klaas is gespecialiseerd in de agrarische wereld, Ingrid in het vastgoedontwikkeling. „We vullen elkaar aan. Rood slaat op de haarkleur van Klaas en blond op de mijne”, glimlacht Ingrid.

Ze zijn overigens al heel actief met de ontwikkeling van projecten in de regio. In Meppel en omliggende dorpen ontwikkelde het duo 150 huurwoningen, in Wanneperveen is de jachthaven een mooi project.

De reden dat Ingrid en Klaas het makelaarskantoor verkopen aan Klariska is even logisch als simpel: „We namen te veel hooi op onze vork. We willen ons echt richten op Rood Blond BV. We hielden te veel ballen in de lucht. Het is het beter om definitief één pad te kiezen. We hebben de beste opvolger die we ons kunnen bedenken.”