Slagerij Bouwman in Zuidwolde slacht met oog voor dierenwelzijn. 'Zorgen voor zo min mogelijk stress bij de dieren'

Rob Veldman, eigenaar van Slagerij Bouwman in Zuidwolde, is in de loop van zijn lange loopbaan steeds meer aandacht gaan besteden aan dierenwelzijn. Hij is één van de weinige slagers die zelf slacht en vindt dat dit met aandacht moet gebeuren. „Ik doe het al vijftig jaar, maar zelf slachten blijft bijzonder. Onze werkwijze is helemaal gericht op het veroorzaken van zo min mogelijk stress bij de dieren.”

Op maandag worden er koeien en varkens geslacht door Rob Veldman (rechts) en een collega.

Op maandag worden er koeien en varkens geslacht door Rob Veldman (rechts) en een collega. Foto: André Weima Fotografie

Slagerij Bouwman sluit daarmee aan bij de behoeften van consumenten. „Wij doen het al heel lang op deze manier, maar het is nu modern. Mensen willen weten waar hun vlees vandaan komt en hoe een dier geleefd heeft. Ik kan ze dat vertellen. De koeien en varkens komen uit de regio en hoeven dus niet over een lange afstand vervoerd te worden. Dat is duurzaam en prettiger voor de dieren.”

Nieuws

Meest gelezen