Slagerij de Kei uit Vledder haalt vijf keer goud tijdens debuut

Trotse medewerkers van slagerij De Kei uit Vledder. Eigen foto

Als je anderhalf jaar bestaat als slagerij, wil je ook wel eens zien waar je staat met jouw producten. Reden voor Martijn Blum van slagerij De Kei uit Vledder om een aantal producten in testuren voor de Noordelijke Slagers Manifestatie in Groningen. Het leverde vijf keer goud op.

De keuring vond vorige week plaats en is traditiegetrouw voor veel slagers uit Noord-Nederland ene prachtig meetmoment. „Wij zijn daar beloond met maar liefst vijf gouden bekroningen. Onze winnaars zijn de droge worst, de Vledderschotel, grillworst, hausmacher en onze gehaktbal”, laat Blum trots weten.

Voor de maaltijdschotel - de Vledderschotel - werd zelfs het predicaat ‘Goud met Ster’ gegeven: daar werden de maximale honderd punten aan toegekend. Voor predicaat goud zijn minstens 98 punten vereist.

Tijdens deze keuring lette de jury onder andere op smaak, samenstelling, geur, consistentie en uiterlijk. „Of we verrast zijn? Dat valt mee, maar het is gewoon enorm leuk dat je beloond wordt”, stelt Blum vast.

Nieuws

Meest gelezen